Nieuws

Toilet station Harlingen langer open

HARLINGEN - Reizigers kunnen sinds vorige week dagelijks gebruikmaken van het toilet op station Harlingen. Op het toilet is een toegangsmodule met contactloos betalen geplaatst, waardoor gebruikers niet meer afhankelijk zijn van de (beperkte) openingstijden van de huurder waar de sleutel voor het toilet gehaald kon worden. Het toilet is van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat te gebruiken.

“Een toegankelijk en schoon stationstoilet is belangrijk voor de reiservaring van onze reizigers” meldt een woordvoerder van de NS. “Op station Harlingen is een toilet aanwezig, alleen waren gebruikers hiervan afhankelijk van de openingstijden van de huurder waar de sleutel gehaald kon worden. Door het plaatsen van de toegangsconsole met contactloos betalen, kan het toilet nu ook buiten die openingstijden gebruikt worden.”

 Stationsmanager Marco Schokker: “We zagen dat vanuit reizigers de vraag voor een toilet in bijvoorbeeld de avonduren toenam. Wij komen dit graag tegemoet door het plaatsen van deze console. Op deze manier kan er van de eerste tot de laatste trein gebruik gemaakt worden van het toilet.”

 De kosten voor het gebruik van het toilet zijn € 0,50 en het toilet wordt doordeweeks dagelijks schoongemaakt door de huurder van het stationsgebouw, Stichting Welzijn Edison. Ook wordt het stationsgebouw het aankomend jaar opgefrist. Zo wordt de buitenkant opnieuw geverfd en komt er een nieuwe toegangsdeur.

|Doorsturen

BuienradarAgenda