Nieuws

Toenemende verspreiding van toerisme in Friesland

De huidige internationale reisbelemmeringen door het Corona virus leiden tot een stijgende hoeveelheid toerisme. Ook in de provincie Friesland was de afgelopen twee jaar een stijging te zien. Met name bij minder prominente toeristische gebieden was er een stijging te zien. Waarschijnlijk veroorzaakt doordat bezoekers, teveel drukte willen voorkomen. Bij bekende populaire gebieden zoals de vier Waddeneilanden was de stijging in verhouding minder groot dan bij minder bekende bestemmingen. Hier bleef het niveau vergelijkbaar met andere jaren tijdens de perioden dat er geen reisbeperkingen waren. 

Het toenemende toerisme was wel te merken in gebieden zoals het Nationaal Park Lauwersmeer, in het noord oosten van de provincie. Bij de grens met de provincie Groningen werden meer overnachtingen geboekt bij de campings en vakantieparken. Ook de dagrecreatie nam tijdens de zomermaanden toe. 
Deze stijging was ook te merken rond Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dit gebied bij de grens met Drenthe en Overijssel is vooral geliefd onder natuurliefhebbers. Mede door de goede verspreiding van mensen dankzij de fiets- en wandelpaden, leek veel bezoekers dit een veilige optie tijdens de huidige Corona crisis.
Ook op en rond de altijd geliefde Friese meren bleef het druk. Varen, watersporten, zwemmen en zonnen lijkt een veilig en geliefd tijdverdrijf tijdens de vakantie of weekenden.

Ondanks de misgelopen inkomsten in de toeristensector, is de toename van binnenlandse vakanties een positieve ontwikkeling. We lijken de mooie kanten van ons eigen land steeds meer te ontdekken. Ook de komende jaren wordt verwacht dat deze trend zich zal doorzetten. Mede dankzij het mooie zomerweer van de afgelopen jaren. Op tijd reserveren bij accommodaties zoals campings en vakantieparken in Friesland wordt zodoende geadviseerd.

 

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda