Nieuws

Toekomstplaatje nieuwbouw Plan Zuid fase 3

Het stedenbouwkundig plan voor de Koningin Wilhelminastraat en Prinses Margrietstraat is gisteravond besproken met belangstellenden uit de wijk. In het gebied komen in totaal 93 sociale huurwoningen, deels appartementen. Het openbaar gebied wordt zo ingericht dat er veel gemeenschappelijke ruimte is.

De geplande nieuwbouw, met linksboven (de lijnen van) de N31. (Illustratie: Talsma 3D uit Leeuwarden)

De bewoners van de wijk zijn nauw betrokken bij de totstandkoming van dit plan. Tijdens twee eerdere wijkbijeenkomsten zijn verschillende ontwerpen besproken. Tussen de woningen aan de Wilhelminastraat en Margrietstraat komt een openbare tuin die uitnodigt voor ontmoeting. Vanuit de omliggende woningen en appartementen is er zicht op deze openbare tuin zodat er goed sociaal contact is.

De meeste woningen krijgen twee slaapkamers, waarvan één op de begane grond. Er komen studio’s en een aantal woningen met drie slaapkamers.

De Bouwvereniging verwacht begin volgend jaar te starten met de bouw. Daarna gaat de gemeente aan de slag met het openbaar gebied. Het komende jaar staat in het teken van het uitwerken van de plannen en het verkrijgen van de benodigde vergunningen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda