Nieuws

Tjepke van der Pol neemt afscheid van D66 en gaat zelfstandig verder

Tot de verkiezingen voor de gemeenteraad van Harlingen in maart 2022 zal Tjepke van der Pol als zelfstandig raadslid zijn raadsperiode afmaken. Hij was al van plan om een stap terug te doen het komend jaar en niet terug te keren als lijsttrekker, maar hij heeft besloten om nu afscheid te nemen van D66. De reden hiervoor is de huidige koers van D66 in de landelijke politiek en de samenwerking met dezelfde partijen in een nieuw kabinet, waar Tjepke zich niet meer in kan vinden.

Tjepke mist een perspectief, ook in de huidige coronacrisis, en ziet geen nieuwe bestuurscultuur ontstaan die hard nodig is om het vertrouwen in de overheid terug te winnen. Juist een partij als D66 zou daaraan moeten werken, net als aan verbetering van de zorg en het onderwijs, vindt Tjepke. Terwijl de samenleving platligt vanwege een tekort aan verpleegkundigen - Tjepke zijn beroep - komt het woord verpleegkundige niet voor in de plannen van het nieuwe kabinet, en ook staat er niets in over de toekomst met corona. “Dit terwijl we in Nederland zoveel denkkracht en ondernemerschap hebben, die je zou moeten benutten in plaats van reguleren via weer nieuwe maatregelen als een lockdown”, zegt Tjepke. “Vertrouwen win je terug door een goede uitvoering van plannen, maar ook daar is nog niets over te lezen.”

De laatste maanden zal hij zich in blijven zetten voor ‘zijn’ Harlingen. Vele Harlingers hebben hem in de loop der jaren gesteund en op hem gestemd. Tjepke’s dank is groot: “Voor de Harlingers en de toekomst van Harlingen heb ik twaalf jaar geleden de keuze gemaakt om in de politiek te gaan. Harlingen heeft een progressief geluid nodig, ook de komende jaren. Hopelijk zien we dat terug bij de komende verkiezingen. We hebben echter veel meer gezamenlijkheid nodig; nu is er een te grote tweedeling die niet door de huidige regering wordt voorkomen. En ik verwacht van dezelfde mensen in het komende kabinet weinig verandering. Ik wil alle Harlingers heel erg bedanken voor de afgelopen jaren, het was een eer om te doen. En we zien elkaar vast ergens in de stad of langs de haven!”

|Doorsturen

Sam

2021-12-31 09:39:30

Goed zo Tjepke,! 

BuienradarAgenda