Nieuws

Tips om de waterkwaliteit in huis te verbeteren

In Nederland weten we niet beter dan dat we uit de kraan kunnen drinken. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar in veel landen is het niet normaal om uit te kraan te drinken. Zo bent u misschien weleens in een land op vakantie geweest waar drinken uit de kraan afgeraden werd. U moest het dan vaak doen met water uit flessen. Doordat de kwaliteit van het water in ons land hoog is, hoeft u hier niet constant flessen water te kopen. Ondanks dat er in Nederland goed en schoon water uit de kraan komt, kunt u de kwaliteit toch verbeteren. Helaas weten veel mensen niet hoe zij dit doen. Geldt dit ook voor u? Wij geven in deze tekst een aantal tips om de waterkwaliteit in huis te verbeteren. 

Installeer een waterontharder 
In bepaalde gebieden is het water dat uit de kraan komt behoorlijk hard. Hoe harder het water is, des te meer kalk het bevat. Woont u in een gebied met hard water? Overweeg dan om de kwaliteit van het water te verbeteren. Dit kunt u doen met behulp van een waterontharder. Als u zo’n apparaat installeert, wordt het water eerst door de ontharder geleid. Hierdoor wordt kalk grotendeels uit het water gefilterd. Vanuit de ontharder stroomt het water vervolgens het leidingstelsel in. Doordat er aanzienlijk minder kalk in het water zit, is er nauwelijks nog sprake van kalkaanslag. Daarnaast is gefilterd water een stuk lekkerder.

Waterontharders zijn er vandaag de dag in allerlei verschillende soorten en maten. Er zijn apparaten die gevuld moeten worden met zout, maar u kunt ook een apparaat kopen dat u simpelweg over een waterleiding plaatst. Wilt u een water ontkalker kopen? Dan weet u mogelijk niet welke u het beste aan kunt schaffen. Als u het belangrijk vindt dat het water gezuiverd wordt, raden wij u aan een apparaat met zouttabletten te kopen. Zo’n waterontharder zorgt er namelijk voor dat kalk in het water daadwerkelijke afgebroken wordt. Bij andere apparaten blijft het kalk vaak aanwezig, maar slaat het alleen niet neer. De kwaliteit van het water wordt in dat geval niet heel veel beter. Bij een waterontharder met zout is dit wel het geval.

Kies voor een waterfilter
Voordat het water uit de kraan stroomt, wordt het eerst uitvoerig gezuiverd. Dit is de voornaamste reden dat het water in ons land van zo’n hoge kwaliteit is. Helaas wordt niet alles uit het water gefilterd. Drugs- en medicijnresten kunnen bijvoorbeeld achterblijven in het water. Hierdoor kan water met deze resten uit uw kraan stromen. In het drinkwaterbesluit van de overheid staat dat dit niet schadelijk is, maar toch vindt niet iedereen dit prettig. Als dit ook voor u geldt, kunt u ervoor kiezen om een water filter te plaatsen. Dankzij deze filter worden schadelijke stoffen in het water geëlimineerd. Het water smaakt hierdoor beter en bovendien is het een stuk gezonder.

|Doorsturen

BuienradarAgenda