Nieuws

Theo Outhuijse ontvangt gemeentelijke draagspeld

Theo Outhuijse heeft vrijdag, de laatste dag van het Lanenkaatsen, de gemeentelijke draagspeld ontvangen. Burgemeester Roel Sluiter heeft Oudhuijse gehuldigd voor zijn jarenlange bestuurlijke inzet voor het Lanenkaatsen, voormalig rkvv Robur, kerkbestuur Rooms Katholieke gemeenschap en commissie Mensen in Nood in Harlingen.

(Foto: HC - Ubbo Posthuma)

Theo Outhuijse (1954) is twee periodes voorzitter geweest van het Lanenkaatsencomité, van 1993 tot 2008 en van 2016 tot en met 2019. Als zoon van één van de oprichters - Nico Outhuijse - werd hij in 1993 op jonge leeftijd door zwager Siebo Homminga benaderd om voorzitter te worden. Bestuurlijk heeft hij toen een goedlopende organisatie neergezet. Hij was vernieuwend, sociaal en een verbinder met oog voor de traditie, maar ook rekening houdend met de cultuur van het Lanenkaatsen. Een evenement dat sinds 1950 wordt georganiseerd in Harlingen.

 

Van 2008 tot 2011 was hij voorzitter van rkvv Robur (in 2014 gefuseerd met vv Harlingen tot fc Harlingen). Binnen deze voetbalclub had hij al meerdere functies bekleed in verschillende commissies, onder andere als jeugdvoorzitter. Binnen de Rooms Katholieke gemeenschap is de heer Outhuijse actief geweest als voorzitter van het kerkbestuur en lid commissie Mensen in Nood. Tot op de dag van vandaag brengt hij ook het kerkblad rond.

|Doorsturen