Nieuws

Thecla Bodewes Shipyards neemt Barkmeijer Shipyards te Stroobos over

STROOBOS - Thecla Bodewes Shipyards heeft uit het faillissement van Barkmeijer Shipyards de in aanbouw zijnde sleephopperzuigers overgenomen. Tevens heeft zij de werf van Barkmeijer te Stroobos in eigendom overgenomen ten einde de afbouw van de bouwnummers te kunnen faciliteren.

De bekende Nederlandse scheepswerf Barkmeijer, een bedrijf waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1850. “Na een intensief en constructief proces van onderhandelen met de curator, de heer Marco Kalmijn, en de Rabobank is de overname en daarmee de doorstart van de Barkmeijer Shipyards te Stroobos een feit”, aldus Bodewes in een persbericht. “Deze doorstart is van groot belang voor de scheepsbouwindustrie in Noord-Nederland. Werkgelegenheid en continuïteit van opdrachten van toeleveranciers zijn hiermee geborgd.”

 

Barkmeijer Shipyards zal haar activiteiten onder haar eigen naam voortzetten. De in aanbouw zijnde baggerschepen zullen afgebouwd worden voor een Nederlandse opdrachtgever. Mede dankzij deze opdrachtgever is de doorstart van Barkmeijer mogelijk gemaakt.

Barkmeijer Shipyards heeft de laatste jaren succesvol innovatieve schepen ontwikkeld en gebouwd. De kennis en kunde op het gebied van specialistische schepen is een welkome aanvulling in de portefeuille van Thecla Bodewes Shipyards. “De toevoeging van Barkmeijer aan groep scheepswerven van Bodewes zorgt voor een prachtig portfolio van verschillende scheepstypen.”

Momenteel werken er op de drie werven van Bodewes 160 fte. Zij is een gevestigde speler in de scheepsbouw en reparatie en vastbesloten die positie verder te versterken op haar locaties in Harlingen, Kampen, Meppel en nu dus ook in Stroobos.

|Doorsturen

BuienradarAgenda