Nieuws

Tegeltableaus N31 onthuld

De twee tegeltableaus op de ovatonde – een samenwerking van Harlinger kunstenaar Jan Roos en de Harlinger Aardewerk- en Tegelfabriek – zijn vanmorgen onthuld. Gedeputeerde Sietske Poepjes en wethouder Harry Boon verwijderden een stuk plastic dat al enige tijd de honderden tegels bedekte.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

“Jan Roos is bij ons op stage geweest”, zei Rikus Oswald van de Harlinger Aardewerk- en Tegelfabriek. “Jan kreeg een beetje schilderles en leerde werken met klei, glazuur en verf. Als het uit de oven komt, hoe ziet het er dan uit?” Oswald noemde het resultaat een mooie samensmelting. “Normaal gesproken doen we het werk van A tot Z en nu in combinatie met een kunstenaar. “Meestal schilder ik op stukken papier die op de grond liggen”, zei Jan Roos. “Dit woei niet weg.”

 

De onthulling van de twee tableaus aan weerszijden van de ovatonde werd live uitgezonden op Facebook. Wethouder Harry Boon gaf Ballast Nedam een groot compliment voor het werk. “Het gebied wordt geweldig opgepoetst”, zei Boon. “Straks kunnen we genieten in de omgeving van de N31.”

|Doorsturen