Nieuws

‘Tegel eruit, boompje erin’ voor meer groen in Harlinger tuinen

HARLINGEN - De gemeente Harlingen organiseert in samenwerking met studenten van het Nordwin College, IVN Natuureducatie, Westra Groenrecyling en Tuinadviescentrum Gerard Bruin de actie ‘Tegel eruit, boompje erin’. Inwoners kunnen op vrijdag 29 maart, in ruil voor minimaal één vierkante meter (sier)bestrating, een gratis boom of struik ophalen bij de gemeente Harlingen op Westerzeedijk 11.

De gemeente wil met deze actie meer vergroening in de woon- en leefomgeving realiseren. Door veranderingen in het klimaat worden heviger regenbuien verwacht. Door het vervangen van bestrating door groen stroomt er minder water naar de sloten en riolen, waardoor wateroverlast wordt beperkt. 

 

Korting en advies

Tijdens de middag, van 13.00 tot 16.00 uur, kunnen inwoners daarnaast gratis compost ophalen, korting krijgen op de aanschaf van een compostbak en kunnen zij advies inwinnen over het creëren van een bij- en vlindervriendelijke tuin.

 

Inwoners die in ruil voor sierbestrating een boom willen ontvangen, kunnen zich tot 11 maart aanmelden op www.harlingen.nl/tegeleruit. De sierbestrating kan gestort worden in de daarvoor bestemde container bij de gemeente Harlingen aan de Westerzeedijk. Voor deze en de andere acties geldt: op=op.

 

De gemeente Harlingen werkt hard aan het ‘vergroenen’ van de woon- en leefomgeving. Zo is er aandacht voor biodiversiteit in het maaibeleid, wordt er bij de (her)inrichting van de openbare ruimte rekening gehouden met de aanleg van bijenlinten, ecologische bermen, struikgewassen, oevers en groene rotondes.

|Doorsturen