Nieuws

Tall Ships Experience Center Harlingen volgende week open

HARLINGEN - Het Tall Ships Experience Center aan de Nieuwe Willemshaven wordt volgende week vrijdag geopend door burgemeester Roel Sluiter. In het centrum, in de loods op Nieuwe Willemshaven 5, vinden bezoekers vanaf dat moment veel informatie over de geschiedenis van de Tall Ships, de races en de ontwikkeling van het grootse nautische spektakel in Harlingen. Jongeren die overwegen in juli 2022 als trainee mee te varen tijdens de race, vinden er bovendien heel veel inspiratie en leren alles over de voorbereiding op de reis van hun leven. 

De opening van het Tall Ships Experience Center is tevens het startschot voor de wervingscampagne voor trainees. Jongeren van 15 tot 25 jaar kunnen zich vanaf 16 april aanmelden als trainee en worden in aanloop naar juli 2022 voorbereid middels workshops en trainingen. Niet alleen voor de zeiltocht zelf, maar bijvoorbeeld ook over het opzetten van crowdfunding voor het bekostigen van hun reis. Gedeputeerde Sander De Rouwe zal de wervingscampagne op een bijzondere wijze starten vanaf de Bark Europa, een tallship dat voor de gelegenheid is afgemeerd aan de kade bij het Experience Center.

 Stichting Harlingen Sail, die de Tall Ships Races namens de gemeente Harlingen organiseert, presenteert op 16 april ook de eerste hoofdsponsor van het evenement. Middels het ondertekenen van de sponsorovereenkomst, wordt een belangrijke stap gezet in de financiering van het evenement in juli 2022, waar - corona en weder dienende - tenminste 300.000 bezoekers worden verwacht.

De opening van het Experience Center, de start van de traineewerving en het presenteren van de hoofdsponsor starten om 15:00 uur op Nieuwe Willemshaven 5 te Harlingen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda