Nieuws

Talentvolle onderzoekers Simon Vestdijk genomineerd voor twee prijzen

Jonge onderzoekers Max Tiemersma en Chris Kooijman, leerlingen 6 atheneum op Simon Vestdijk in Harlingen, gooien met hun profielwerkstuk hoge ogen. Hun onderzoek over de synthese van methanol uit koolstofdioxide en waterstof leverde nominaties op voor zowel de wedstrijd van de Leeuwarder Courant als de prestigieuze Van Melsenprijs, die is uitgeschreven door de Radboud Universiteit Nijmegen.

Tiemersma en Kooijman reisden afgelopen september af naar Enschede waar de University of Twente faciliteiten beschikbaar stelde om hun onderzoek te doen. De Van Melsenprijs is de opmaat naar de International Conference for Young Scientists (ICYS), dat nu door corona niet in Belgrado, maar online wordt georganiseerd. De top drie wordt namens Nederland afgevaardigd. Op 26 maart is de uitreiking.

In de wedstrijd van de Leeuwarder Courant dingen de talenten van Simon Vestdijk naar de titel ‘beste Profielwerkstuk van Friesland’. Er is een jury- en een publieksprijs. De jongens zijn trots op de nominaties. Ze roepen dan ook iedereen op om op hun onderzoek te stemmen.

Hun begeleider, docent scheikunde Nikita Judkins, is trots: “Simon Vestdijk geeft veel aandacht aan het ontwikkelen van een onderzoekende houding. Het is mooi om te zien dat we op deze manier ruimte geven aan leerlingen om hierin te excelleren. Deze nominaties zijn een beloning voor hun harde werk.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda