Nieuws

Tafelblad op maat laten maken

Met een nieuwe tafel geef je je interieur in een handomdraai een andere uitstraling. Toch is het lang niet altijd nodig om een compleet nieuwe tafel te kopen. Zo is het onderstel van je huidige tafel misschien nog in prima staat. Door enkel het tafelblad te vervangen ben je duurzaam bezig én bespaar je geld.

Wil je graag helemaal zelf bepalen hoe het tafelblad eruit moet zien? Kies dan voor een tafelblad op maat. Zo kan het tafelblad volledig worden aangepast aan jouw wensen qua formaat, vorm en uitstraling. Een eiken tafelblad heeft bijvoorbeeld een natuurlijke en rustieke look die goed past bij verschillende woonstijlen.

Niemand heeft dezelfde tafel

Het leuke aan een eiken tafelblad op maat is dat je zeker weet dat niemand dezelfde tafel heeft. Alle nerven lopen namelijk anders en vormen een uniek patroon. Je bepaalt bovendien helemaal zelf welk formaat en vorm het tafelblad moet hebben. Qua formaat is het handig om rekening te houden met de beschikbare ruimte en het doeleinde waar je de tafel voor wilt gebruiken. Zo moet een eettafel groot genoeg zijn voor jou, je gezinsleden en eventuele gasten. Qua vorm heb je de keuze uit een ronde, rechthoekige, ovale of vierkante tafel. Elke vorm heeft een andere uitstraling.

Welke vorm tafel kies jij?

Welke vorm tafel het beste bij jouw interieur past? Dat is afhankelijk van de beschikbare ruimte. Zo is een ronde tafel erg geschikt voor kleine ruimtes. Een ronde tafel staat vrij speels en informeel. De ronde tafel is erg geschikt als eettafel, maar ook als salontafel of bijzettafel. Een rechthoekige eettafel is ideaal als je voldoende ruimte hebt en regelmatig veel gasten over de vloer krijgt. Aan een rechthoekige tafel kun je namelijk vrij veel stoelen kwijt. Een ovale tafel is stijlvol en staat erg knus. Het is bovendien een leuke variatie op de altijd populaire rechthoekige tafel. Tot slot is een vierkante tafel erg praktisch omdat je hem eenvoudig tegen een muur kunt schuiven. Gebruik de vierkante tafel om aan te eten of als bijzettafel. 

Welke afwerking past het beste bij jouw interieur?

Een eiken tafelblad kan niet alleen qua formaat en vorm worden aangepast aan jouw wensen, je bepaalt ook wat voor soort afwerking het beste bij je interieur past. Laat het tafelblad bijvoorbeeld onbewerkt. Zo creëer je een natuurlijke en robuuste uitstraling. Dit staat goed bij een Scandinavisch of groen interieur. Ga je liever voor een iets strakker resultaat? Dan kun je het tafelblad laten afwerken met lak. De laklaag geeft de tafel een elegante en stijlvolle uitstraling. De tafel past hierdoor prima bij een landelijk, romantisch of klassiek interieur.

|Doorsturen

BuienradarAgenda