Nieuws

‘Tafelaars’ dragen bij aan kindervakantieweken Humanitas

Humanitas organiseert elk jaar vakanties voor kinderen die niet met vakantie kunnen gaan om financiële, sociale of medische redenen. Dit jaar werden de kinderen en de vrijwilligers in Appelscha en Bakkeveen op twee verschillende dagen verrast met een geheel verzorgde barbecue door de vereniging Ronde Tafel 101 Harlingen.

Samen met leeftijdsgenoten uit heel Friesland en onder begeleiding van deskundige vrijwilligers, logeerden ook dit jaar weer ruim 130 kinderen, waarvan 30 uit Noordwest-Friesland, een week op een kampeerboerderij in Friesland of Drenthe. Het was een zonnige week, vol leuke momenten en spannende activiteiten. Spelletjes in het bos, hutten bouwen, een bonte avond; een paar voorbeelden van de talloze activiteiten.

 

De Tafelaars - zo worden de leden van de Ronde Tafel genoemd - hadden werkelijk aan alles gedacht. De mannen bleken geweldige ‘masterchefs’ te zijn en dat niet alleen. Na het eten werd alles opgeruimd en schoongemaakt en vermaakten ze de kinderen nog door samen te voetballen, te basketballen en voor te lezen. De kinderen, en ook de begeleiding, genoten volop. Daarnaast was het voor de vrijwilligers ook even bijkomen in een soms hectische week. Het dagelijkse ‘werk’ werd hen immers even door de Tafelaars uit handen genomen. 

 

Reactie van één van de Tafelaars: “Het geeft ons allemaal een bijzonder gevoel dat we dit hebben kunnen realiseren. We hebben een andere kant van de maatschappij gezien. Je leest er wel over en ziet het wel eens op televisie, maar zo maken we het normaliter niet van dichtbij mee.”

Humanitas Noordwest-Friesland is ontzettend blij en dankbaar met de wijze waarop de Tafelaars hebben bijgedragen aan de kindervakantieweken. Meer informatie over de kindervakantieweken op: www.humanitas.nl/afdeling/noordwest-friesland/activiteiten/kampeerweken.

|Doorsturen