Nieuws

’t Pypke is weer open

’t Pypke was altijd een begrip in Harlingen eerst met Johan Outhuyse, die had zelfs een zaalvoetbalploeg in de noordelijke competitie, en later was Chris Leunge ook nog de uitbater. En er waren nog meer maar deze twee waren wel het bekendst. En nu is ’t Pypke weer open en die opening was op 11 augustus.

Anneke de Boer durfde de stap wel aan samen met haar man Roelof Aeilkema, een vreemde naam maar een goeie jonge. Roelof komt oorspronkelijk uit Groningen en Anneke is natuurlijk een echte Harlingse.

 

Anneke haar moeder was de zingende huusvrouw Jikkie de Boer en die had een prachtige stem. En Anneke zingt ook goed en afgelopen zaterdag had ze wat zangers en zangeressen georganiseerd en werd het een gezellige boel in ’t Pypke. En dat is de bedoeling, zei Anneke, om wat muziek te maken in de tent. En dat moet dan een keer in de maand want je moet het ook niet overvoeren. Zoveel is er niet voor de ouderen en dan valt zo’n muziekmiddag op zaterdagmiddag en een gedeelte van de avond er wel in. “Natuurlijk passen we de muziek aan als de jeugd ’s avonds komt want die zijn natuurlijk ook van harte welkom”, aldus Anneke.

 

Zowel Anneke als Roelof hebben geen horecaervaring maar wel hebben ze beiden hun horecapapieren en dat is ook belangrijk. We beginnen met een schone zaak en een schone lei, sprak Anneke met een glimlach. ’t Pypke  is geopend van maandag tot en met woensdag vanaf 16.00 uur en donderdag tot en met zondag vanaf 14.00 uur. En wij wensen ze met deze uitdaging veel succes toe.

|Doorsturen