Nieuws

Straatfestival Harlingen: Theater op straat en muziek aan zee

HARLINGEN - Het Straatfestival is een dag lang (straat)theater, muziek aan zee en heel veel optredens in een uniek decor: de stad Harlingen zelf. De zaterdag van de Harlinger Feestweek staat Harlingen vanaf 14.00 uur weer op zijn kop van de activiteiten.

 

Acrobaten veroveren het luchtruim, theatermakers presenteren hun voorstelling, her en der in de stad word je verrast door het straattheater, steltlopers, muzikanten, stuntshows, workshops en vanaf het podium op de Grote Bredeplaats en bij ’t Skûtsje hoor je fijne muziek. Kortom: voor elk wat wils.

Het Straatfestival Harlingen werd opgericht in 1990 en werd in de loop der jaren professioneler van opzet en het programma uitgebreider. Tegenwoordig is de organisatie in handen van de Stichting BENG. Het festival trekt jaarlijks vele honderden bezoekers. “Het wordt weer een editie om door een ringetje te halen”, meldt de organisatie. “Vol spektakel, kolder, acrobatiek, straattheater en er komt vet lekkere muziek dit jaar!”

Ben je benieuwd naar het programma van 2019? Kijk dan op www.facebook.com/StraatfestivalHarlingen. Het Straatfestival Harlingen 2019 wordt mogelijk gemaakt door: Ondernemend Harlingen, Stichting BENG, Friesland Pop, Café ’t Skûtsje, Stichting Evenementen Grote Bredeplaats, Café Rekneck, Café Basta, Ons Food&Wine, Eetcafé Nooitgedagt, Lunchroom Wally’s, Hema, Chinese Muur, Port of Harlingen en gemeente Harlingen.

 

|Doorsturen