Nieuws

‘Street art’ met kerstgedachte in Friesland

In elf Friese steden en plaatsen staan kunstwerken met de leus ‘Ik tink oan dy’. De ‘street art’ is een project van provincie Fryslân in samenwerking met Writer’s Block Murals. Hiermee willen zij, samen met de ‘mienskip’, een positieve en ondersteunende kerstgedachte de Friese samenleving insturen. In Harlingen staat de ‘mural’ in de Voorstraat.

Peter Reen en Serge Hollander van Writer’s Block Murals: “Wij geloven er sterk in dat mienskip, sociale verbondenheid, krachtenbundeling en positieve energie is wat onze maatschappij juist nu hard nodig heeft. Oog voor een ander die juist in deze periode steun kan gebruiken. Een klein vriendelijk gebaar met grotere impact dan we misschien zouden denken. De Friese kunstenaar Wytze Hoogslag laat je via de kleurrijke kunstwerken weten dat iemand aan je denkt.” 

Ansichtkaart

De muurschilderijen zijn inmiddels door Wytze Hoogslag in alle 11 steden en plaatsen ingekleurd. Van de muurschilderijen zijn 11 ansichtkaarten gemaakt. Deze zullen na de lockdown beschikbaar zijn in winkels in iedere stad. Daarnaast zijn de 11 kaarten nu digitaal beschikbaar. Iedereen kan een gratis, zelf in te kleuren versie downloaden en printen via de website van Merk Fryslân - friesland.nl/ynferbining.

Op writersblock.omapost.nl kunnen mensen een door de kunstenaar ingekleurde versie van een ansichtkaart rechtstreeks digitaal opsturen naar opa, oma, oom, tante, vriend, vriendin of een andere dierbare die een opsteker kan gebruiken.

|Doorsturen

BuienradarAgenda