Nieuws

Stormloop op kleine elektrische stadauto's

Het lijkt er op dat 2020 het eerste jaar wordt waar de elektrische auto’s massaal worden gekocht. Dit blijkt uit eerste verkoopcijfers van de elektrische stadsauto’s die autofabrikant Volkswagen dit jaar op de markt bracht. Het gaan om de Volkswagen e-UP, de Seat Mii electric en de Skoda Citigo-e. Deze zijn massaal besteld en zijn op de e-UP na zelfs volledig uitverkocht voor 2020.

Dit is een groot contrast met 2019 waar de verkoop van elektrische auto’s in verhouding nog maar weinig verkocht werden op de Tesla model 3 na. Wat er echter nog ontbrak waren betaalbare compacte elektrische stadsauto’s. De meeste elektrische auto’s die in 2019 beschikbaar waren hadden namelijk een prijskaartje van 30.000 euro of meer. Volkswagen heeft daar dit jaar verandering in gebracht door de Citigo, e-UP en Mii op de markt te brengen in januari en februari.

Niet alleen zijn deze auto’s een stuk voordeliger dan de gemiddelde elektrische auto met een prijskaartje van rond de 23.000 euro. Ook de actieradius is sterk verbeterd (te rijden kilometers met een volgeladen accu). Met een bereik van 200 kilometer zijn de auto’s perfect als stadsauto maar ook geschikt voor de wat langere forens.

 Auto

 Prijs

 Bereik

 Volkswagen e-UP

 23.400

 200 km

 Skoda Citigo-e

 23.200

 200 km

 Seat Mii electric

 23.400

 200 km

 

Zakelijke rijders die nog willen profiteren van voordelig elektrisch rijden moeten er snel bij zijn. Voor 2020 geldt namelijk een bijtelling van 8% dit stijgt in 2021 naar 12%. Hoewel de Citigo en de Mii volledig zijn uitverkocht zijn er nog een paar tiental e-Up’s beschikbaar. 

Degenen die toch achter het net hebben gevist kunnen door middel van financial lease een voordelige elektrische occasion aanschaffen. Er staan dit jaar namelijk geen ‘goedkope’ elektrische stadsauto’s meer op de planning en tot zover zijn er nog geen berichten dat de voorraad van het drietal modellen van Volkswagen wordt aangevuld in 2020. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda