Nieuws

Storingen nieuwe veerboten Doeksen verholpen

De nieuwe schepen van Rederij Doeksen zijn afgelopen week (tijdelijk) uit de vaart geweest, vanwege een storing. Beide schepen varen inmiddels weer.

Vorige week zaterdag kwam de Willem Barentsz op weg naar Terschelling door een storing stil te liggen. “Een techneut van Terschelling, die ook heeft meegewerkt van de afbouw van de schepen, heeft de motor weer aan de praat gekregen”, vertelt directeur Dirk Spoor. De passagiers zijn met vertraging van boord gegaan en daarna is Doeksen begonnen met een grondig onderzoek en zijn er testen gedaan. De oorzaak werd uiteindelijk gevonden. “Het zijn schepen met nieuwe techniek, en meerdere technische systemen zijn aan elkaar gekoppeld”, vertelt Spoor. “Het begon met een elektrische storing en die had een keten van gevolgen, waardoor beide motoren uitvielen.” Nu Doeksen een oplossing heeft, komt de Willem Barentsz vandaag weer in de dienstregeling.

Afgelopen maandag kreeg ook de Willem de Vlamingh te maken met een storing. Doeksen nam het zekere voor het onzekere en haalde het schip uit de vaart voor een grondige inspectie Dat viel mee en de Willem de Vlamingh was een dag later weer in de vaart. Waddentaxi ms Zeehond kreeg deze week ook al pech; er moet een sensor vervangen worden maar door de levertijd laat dat op zich wachten.

|Doorsturen

Mel Paulus

2021-06-14 22:27:12

Waarschijnlijk heeft de Koninklijke Rederij vandaag bij mevrouw Stintje geschooid om nog meer subsidie, want zelfs huilie-huilie meneer Paul Melles was opgetrommeld.

Uw reactie


BuienradarAgenda