Nieuws

Steun de Barentszwerf en win een huis

Eind dit jaar moet de replica van het schip van Willem Barentsz, die aan de Willemshaven wordt gebouwd, te water. Dan is er nog een jaar werk nodig voor de verdere afbouw, masten en tuigage. Om de eindfase van de bouw te bekostigen, organiseert Stichting Expeditieschip Willem Barenstz een loterij met prijzen ter waarde van een kwart miljoen euro. 

De loterij gaat morgen om 18.30 uur van start in de Lichtboei aan de Rommelhaven. Piet Paulusma krijgt het eerste lot overhandigd. Voor € 96 maakt u kans op een huis (vrij op naam) aan het Noordijs in Harlingen, een auto, een fiets, een Chinese maaltijd, BBQ pakketten, warme schaapsvachten, jaarkaarten voor het museum het Hannemahuis en een rondvaart van Ouwe Seun. Vrijwel alle prijzen zijn gerealiseerd in samenwerking met Harlinger middenstanders.

 

De prijs per lot is € 96, omdat de mannen van Barentsz in 1596 vertrokken. De trekking is op 6 oktober, want op 6 oktober 1597 zeilden ze vanuit Waerhuysen (nu Vardø Noorwegen) met een ander schip weer naar huis. Het te verloten huis staat aan het Noordijs, Barentsz liep vast in het Noordelijke ijs. De prijs voor de Chinese rijsttafels is voor 17 personen; Barentsz vertrok met 17 personen naar China. Meer info op www.loterij-harlingen.nl.

|Doorsturen