Nieuws

Steeds meer bedrijven uit de regio Friesland kiezen voor factoring

Sinds de start van de coronacrisis zijn het aantal aanvragen voor het gebruik van factoring gestegen. Deze stijging komt voornamelijk vanuit ondernemers in het noorden van het land. Steeds meer ondernemers, met name ondernemers uit Friesland, kiezen ervoor om gebruik te maken van factoring. Wat is factoring? Factoring heeft het afgelopen decennium flink wat populariteit vergaard, vooral omdat je ook snel over je geld beschikt. 

Factoringbedrijven staan erom bekend dat, als je aanvraag eenmaal is goedgekeurd, je het bedrag binnen 24 uur op je rekening hebt staan. Een win-win situatie, omdat je niet langer op je geld hoeft te wachten of de betalingstermijn moet uitzitten. Zo kun je gelijk doorpakken met ondernemen. En een ander bijkomend voordeel is dat je zo de effecten van de coronacrisis kunt minimaliseren. ‘’Bij factoring als financieringsvorm draait het niet alleen maar om een snelle betaling. Natuurlijk is het fijn dat het snel geregeld is, maar dat is lang niet het enige voordeel wat erbij komt kijken,’’ aldus Dominique van Maanen, medewerker bij o2 Factoring. ‘’Naast uitbetaling binnen 24 uur voorzien we klanten van gemak, keuze en transparantie. Gemak omdat we het aanvraagproces zo makkelijk mogelijk willen laten verlopen. Klanten hebben de keuze welke facturen ze door ons willen laten factoren en transparantie over de kosten.’’

Het merendeel van de factoringbedrijven biedt American factoring aan. Een flexibele vorm van factoring, waarbij je niet vastzit aan een abonnement of langlopend contract. Ondernemers hebben de vrijheid om te kiezen welke facturen ze aan het factoringbedrijf willen verkopen. En dat is ook een aspect waar veel bedrijven uit de regio Friesland waarde aan hechten. Zodoende worden de kosten ook per ingezonden factuur gerekend. Afhankelijk van de hoogte van het bedrag, de betalingstermijn en de kredietwaardigheid van de opdrachtgever. Zo wordt de factorfee dan samengesteld, de benaming voor het percentage dat op basis van je factuur wordt berekend. Vooral in deze huidige tijd wil je zekerheid hebben op een positieve cashflow. Factoring draagt mede hieraan bij en zorgt ervoor dat je onderneming sneller kan groeien.

|Doorsturen

BuienradarAgenda