Nieuws

Start bouw 70 appartementen locatie Dukdalf

HARLINGEN - In aanwezigheid van wethouder Hein Kuiken, Arnold Hiemstra van De Bouwvereniging en directeur Wim Oudendorp van Heijmans Woningbouw Noord is gistermiddag de start van de bouw van 70 appartementen op de locatie Dukdalf gevierd.

Door Ubbo Posthuma

(Foto: HC - Ubbo Posthuma)

Heijmans Woningbouw en De Bouwvereniging hebben in samenwerking met de gemeente Harlingen een plan ontwikkeld op deze binnenstedelijke locatie. Exact een jaar geleden, 14 februari 2018, hebben deze drie partijen hier voor een overeenkomst afgesloten. Het complex met 70 appartementen voor sociale huur is het eerste deel van het plan. Het gebouw is ontworpen door Penta Architecten uit Harlingen en voegt met zijn ‘pandje-pandje’ uitstraling een nieuw stukje binnenstad toe met respect voor de historische context.

Naar verwachting worden de eerste appartementen medio 2020 opgeleverd.

Het tweede deel van het plan, aan de Zuiderhaven, wordt door Heijmans Woningbouw ontwikkeld. Heijmans zal hier op een later moment meer informatie over bekend maken. 

 

Wim Oudendorp van Heijmans: “Het is niet gemakkelijk geweest, financieel zwaar onder druk en er zijn zware overleggen geweest. Maar altijd met één doel; we moeten dit voor elkaar krijgen. Met elkaar de schouders er onder gezet en ik ben trots dat ik hier sta om het startmoment met jullie te vieren.”

 

Wethouder Hein Kuiken: “Deze plek verdient gewoon een mooie ontwikkeling. Ik ben heel erg blij dat dankzij de inzet van De Bouwvereniging en de firma Heijmans, we nu eindelijk op het moment zijn gekomen waarin we handen en voeten kunnen geven aan de invulling.” Hij noemde het bijzonder dat je op een binnenstedelijke locatie 70 sociale huurwoningen kunt realiseren. “Straks met de koopwoningen aan de Zuiderhaven kunnen we in totaal weer 99 mooie woningen in Harlingen toevoegen.”

 

Arnold Hiemstra van De Bouwvereniging, die directeur Petra van der Wier verving: “Uiteindelijk als we dit klaar hebben zijn er 208 woningen gerealiseerd, waarvan 138 sociale huurwoningen en 70 koopwoningen. Medio 2020 zal alles klaar zijn. Nu gaan we 70 woningen bouwen waarvan 58 met twee slaapkamers en 12 met één slaapkamer. Het huurniveau met één slaapkamer is rond de 500 euro en met twee slaapkamers rond de 600 euro, zodat dit voor iedereen met huurtoeslag toegankelijk is.”

|Doorsturen