Nieuws

Staatssecretaris Mona Keijzer in gesprek met bruine vloot

Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, heeft vandaag een bezoek gebracht aan de Hollandsche Zeilvloot in Kampen. Aan boord van de Sûdwester ging Keijzer in gesprek met schippers en vertegenwoordigers van de Hollandsche Zeilvloot. De problemen, waar juist de ondernemers in deze branche tegenaan lopen, zijn uniek en de komende twee jaar niet opgelost met de huidige regelingen. Mona Keijzer nam uitgebreid de tijd om naar de verhalen van de ondernemers te luisteren en erkent het probleem.

(Foto: Freddy Schinkel)

Staatssecretaris Mona Keijzer werd op maandag 29 juni ontvangen aan boord van de luxe 2-mast klipper de Sûdwester, één van de charterschepen van de Hollandsche Zeilvloot. Om van de branche zelf te horen wat hun zorgen zijn, ging Mona Keijzer met schippers en vertegenwoordigers van de Hollandsche Zeilvloot in gesprek.

Mona Keijzer: “Ook de ondernemers van de Hollandsche Zeilvloot ondervinden enorme last van de gevolgen van het COVID-19 virus. De persoonlijke verhalen gaan me echt aan het hart. Het gaat bij de Hollandsche Zeilvloot niet alleen om ondernemers, ook om cultureel erfgoed. Het kabinet heeft verschillende maatregelen getroffen om ook deze ondernemers te helpen. Eén van die regelingen is de Tegemoetkoming Vaste Lasten, vanaf dinsdag 30 juni kunnen ondernemers daar gebruik van maken.“

“Voor nu is het voor iedereen goed om te weten dat, in overeenstemming met de RIVM-richtlijnen, er bijvoorbeeld een mooie en veilige dagtrip geboekt kan worden. Doe dat dan ook en ondersteun deze prachtige, cultuurhistorische en duurzame bedrijven.”

De Hollandsche Zeilvloot is sinds kort de gezamenlijke identiteit van de zeilende chartervaart in Nederland. De gezamenlijke identiteit is een antwoord op de behoefte om de handen ineen slaan en samen sterk te staan richting de toekomst. Op dit moment, meer dan ooit, nodig om het hoofd boven water te houden. Joost Martijn, woordvoerder Hollandsche Zeilvloot: “Dit gesprek was echt van grote waarde voor de Hollandsche Zeilvloot. De problemen waar juist deze branche tegenaan loopt, zijn uniek en de komende twee jaar niet opgelost met de huidige regelingen. Een logisch gevolg hiervan is dat er specifieke maatregelen moeten komen, die ons helpen om deze lastige periode te overbruggen. Anders verdwijnt de historische zeilvloot voorgoed.”

“We hebben echt het idee dat we aan de staatssecretaris duidelijk hebben kunnen maken wie we zijn, wat we doen, wat de waarde van onze bijzondere sector is en dat ze het begrijpt. Ze ziet het belang en heeft een helder beeld van de problematiek. We zijn weer een stapje verder.”

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda