Nieuws

Staatsbosbeheer: regels voor natuurbezoek

Door het coronavirus is het druk in de natuur, meldt Staatsbosbeheer. “Nu iedereen in verband met het coronavirus contact met anderen mijdt, thuis werkt of thuis is van school is de behoefte aan ‘een frisse neus’ groot. In onze gebieden zijn mensen van harte welkom mits er een aantal regels in acht wordt genomen. Laat dieren met rust en houd voldoende afstand van elkaar.”

Staatsbosbeheer merkt dat veel mensen de natuur opzoeken. Met dit heerlijke voorjaarsweer is even naar buiten ook een welkome afwisseling als je de hele dag binnen zit. Een wandeling of fietstocht maken in de natuur is gezond voor lichaam en geest. “Maar er zijn wel regels waar iedereen zich aan moeten houden zodat het voor mens én dier veilig blijft.”

Honden zijn in de meeste natuurgebieden welkom, maar vrijwel altijd moeten ze aangelijnd zijn. Dit om te voorkomen dat honden achter dieren aangaan; dit werkt verstorend voor alle dieren in de natuur. Geursporen van honden blijven lang hangen, daar hebben dieren last van. Ook vinden andere bezoekers het niet altijd prettig om loslopende honden tegen te komen. Er wordt door boswachters gesurveilleerd.”

“Het broedseizoen is begonnen en reeën krijgen kalfjes. Rust is absoluut noodzakelijk voor vogels en wild. Daarom is het belangrijk dat mensen op de paden blijven. Natuurlijk is het ook in de natuur belangrijk om de richtlijnen van het RIVM op te volgen. Houd ook buiten dus minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Als we met elkaar deze regels in acht nemen blijft een bezoek aan de natuur voor iedereen leuk en gezond.”

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda