Nieuws

Sportieve Harlinger dames rennen zich letterlijk de blubber voor Kika

Ondanks hun drukke baan als docent richten de Harlinger dames Bernadette Dijkstra (37, Frans en Engels) en Roos van der Most (43, kunstvakken), zich met volle overtuiging op hun deelname aan de Mud Master Kika die op zondag 4 juli zal plaatsvinden. Mud Masters is een uitdagend hindernisparcours gebaseerd op mariniersstormbanen.

Roos van der Most (links) en Bernadette Dijkstra. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Bij toeval kwam Bernadette Dijkstra op Facebook een advertentie van Mud Masters tegen. “Toen bleek dat het ook nog voor Kika was, leek het me heel gaaf om hieraan mee te gaan doen”, zegt Bernadette. “Zes jaar geleden wilde ik al mee doen, maar dat is er toen niet van gekomen.” Ze moest wel voldoende sponsorgeld ophalen om er gratis aan mee te doen. Ze plaatste een berichtje in de groepsapp van haar school, de Christelijke Scholen Gemeenschap Bogerman te Koudum, om te kijken of er meer belangstellenden waren. Het team bestaat inmiddels uit drie dames en één man, naast Bernadette collega Roos van der Most, oud-gymlerares Klaske Feenstra en Ulbe, de conciërge van de school, een echte marathonloper.

Bernadette maakte een promotiefilmpje dat op Facebook en Instagram werd gedeeld. Binnen no-time werd ze bedolven onder de berichtjes. “Ons doel was 450 euro binnen te halen om mee te kunnen doen”, zegt Roos. “Binnen acht uren hadden we meer dan 600 euro. Dat ging echt fantastisch.” Afgelopen maandag was er ruim 700 euro bijeengebracht door 53 sponsors.

Roos traint veel door hard te lopen, meestal over de zeedijk richting Zurich. “Ik neem dan de hond mee en loop onderweg de verschillende trappen op en neer en ook de diverse hekwerken worden zo’n zes keer genomen. Bernadette traint samen met haar dochter in Franeker. Daar krijgen ze drie keer in de week Thais boksen van haar trainster Marloes Merza, in 2015 wereldkampioen Thais boksen. Door de corona kan er nu even niet getraind worden (haar dochter inmiddels wel weer).

Marloes bleek de Mud Masters zelf al dertig keer te hebben gelopen en kan beide dames dan ook met nuttige tips helpen. De bedoeling was om een parcours van 6 kilometer te gaan lopen. Op advies van trainster Marloes wordt dit nu 12 kilometer. “Wel zwaar maar het geeft na afloop wel een stuk voldoening. Het is allemaal wel op mariniersniveau en je moet elkaar wel helpen, sommige dingen kun je niet alleen. Doel is dat iedereen het gaat halen, het is beslist geen wedstrijd niveau”, aldus de beide dames. Bernadette doet nog drie keer in de week ‘Bootcamp’. 

Team Bogerman Koudum gaat er op 4 juli tegen aan in de Haarlemmermeer waar de Mud Masters plaatsvinden, uiteraard coronaproef. Wilt u deze actie steunen, kijk dan op https://www.mudmastersvoorkika.nl/bogerman-koudum. Op Instagram: @teambogermankoudumforkika.

|Doorsturen

BuienradarAgenda