Nieuws

Sportieve buitenschoolse opvang van start in Harlingen

Sport BSO FantiFit opent maandag 17 augustus aanstaande haar ‘deuren’ op het sportpark bij de Harlinger Mixed Hockey Club (HMHC). Sport BSO FantiFit belooft een uitdagende, sportieve buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar. FantiFit staat volgens de organisatie, Stichting Eigen&Wijzer, voor fantasie, bewegen, gezond en bovenal een fantastische tijd.

Bij Sport BSO FantiFit worden kinderen na schooltijd opgevangen in een sportieve omgeving waar zij in beweging zijn, gezond eten en drinken en ontdekken welke sport(en) ze leuk vinden. “Bij de BSO maken de kinderen een groei door in zelfvertrouwen, een ontwikkeling die telt voor het leven”, aldus Sport BSO FantiFit.

Sport BSO FantiFit is er voor ieder kind in Harlingen en omgeving. Locatiecoördinator Patrick: “We willen samenwerken met de basisscholen in Harlingen en in de omliggende dorpen. Kinderen worden door ons opgehaald zodra hun school uitgaat en beleven bij ons een ontspannen middag met sport en spel. De locatie is uniek, wij maken gebruik van de kantine van de hockeyclub en de naastgelegen sportvelden. We gaan niet alleen hockeyen; alle sporten komen aan bod. Deze BSO is hiermee bij uitstek dé plek waar kinderen kennismaken met een compleet sportaanbod. Ons uitgangspunt is daarbij dat ieder kind een plezierige dag beleeft. Actieve deelname wordt gestimuleerd maar is niet verplicht.”

De organisatie achter de BSO FantiFit is kinderopvang Eigen&Wijzer, met opvanglocaties in het midden en noorden van het land. In Harlingen werkt Eigen&Wijzer samen met ikc Sint Michaëlschool. Toen Eigen&Wijzer en de HMHC met het idee van een sport-BSO bij de gemeente Harlingen aanklopten, reageerde deze direct enthousiast. Niet alleen omdat Harlingen nog niet beschikt over een dergelijke buitenschoolse opvang, maar ook vanwege het maatschappelijke karakter. Een sport-BSO zorgt ervoor dat kinderen zich ontwikkelen op motorisch, sociaal en op cognitief vlak. Dit sluit aan bij de sportieve ambities van gemeente Harlingen.

De BSO biedt meer dan sporten alleen: “We hebben aandacht voor een gezonde leefstijl, we organiseren uiteenlopende workshops en we werken met kinderparticipatie en eigenaarschap. Kinderen worden zo uitgedaagd om mee te denken over de activiteiten bij de BSO. Onze sportieve professionals begeleiden hen hierbij. Wij gaan uit van het competente kind; ieder kind heeft een talent dat hier aandacht krijgt en ontwikkeld wordt.”

Meer informatie op www.eigen-en-wijzer.nl/bsofantifit-harlingen of neem contact op voor een kennismaking via 035-5826035.

|Doorsturen

BuienradarAgenda