Nieuws

Sponsorloop: duo e-bike voor bewoners Herbergier

Wie kent hem niet, Eelke Ligthart, sportman in hart en nieren. Ondanks zijn beperkingen en zijn nieuwe woonadres in de Herbergier, een woonvoorziening voor mensen met geheugenproblemen, zie je deze 80-jarige ouwe seun nog regelmatig door de stad lopen, met aan zijn zijde een familielid.

Door Ubbo Posthuma

Wat zou het fijn zijn als hij en de andere bewoners ook eens op de fiets een rondje stad zouden kunnen doen. Maar helaas, het fietsen wil lichamelijk niet meer. Dat zette zijn schoondochter Lisa Ligthart aan het denken. Een duo e-bike zou een oplossing zijn. Maar die zijn enorm kostbaar en daar heeft de Herbergier geen budget voor. Dan gaan we toch iets organiseren, zo was de gedachte, om het bedrag van zes- à zevenduizend euro bijeen te krijgen.

 

De familie Ligthart nam dan ook het initiatief om op zondag 27 mei een sponsorloop te houden, onder het motto ‘Herbergier Fun Run’. Ook Ans en Tom van de Herbergier reageerden meteen enthousiast en zegden alle medewerking toe. Het wordt een loop van 5 kilometer waar de deelnemers hard kunnen lopen en het parcours wandelend kunnen afleggen. Gehoopt wordt dat vele  sportieve Harlingers hieraan zullen deelnemen, om Eelke en de andere bewoners een steuntje in de rug te geven. Ook rolstoelers kunnen meedoen; daar wordt in de route rekening mee gehouden.

 

Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro en komt geheel ten goede aan de aanschaf van de duo e-bike. Mensen die niet meelopen kunnen natuurlijk ook doneren. Dit kan op rekeningnummer NL80ABN0547202504 t.a.v. Hup Eelke Fun Run. Opgave kan via herbergierfunrun@outlook.com of bij de start op zondag 27 mei. Inschrijven vanaf  9.30 uur. De starttijd is 10.00 uur vanaf het plein van de Herbergier, Rozengracht 34 te Harlingen.

Vooraf verzorgt Kikki Ligthart een warming-up voor de lopers. Tevens vinden op het plein kleine activiteiten plaats. De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers die een handje willen helpen.

De start zal op ludieke wijze plaats vinden. De hardlopers starten eerst en daarna de wandelaars. Iedereen is welkom om de sporters aan te moedigen. Zondag 27 mei om 9.30 uur bij de Herbergier, Rozengracht 34 te Harlingen.

|Doorsturen