Nieuws

Spinning marathon voor Join4Energy bij Anytime Fitness

Zaterdag 15 juni gaan Jeroen Hofstra, Sieta van der Meulen en Eric van der Meulen de Mont Ventoux op de racefiets beklimmen. Dit doen ze voor voor Join4Energy, een stichting die zich inzet voor de ontwikkeling van een medicijn voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. En om nog meer geld voor het goede doel op te halen, wordt er op zaterdag 2 maart een spinningmarathon georganiseerd bij Anytime Fitness.

Iedere week worden 1 à 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Hun batterij is half leeg, laadt niet op en loopt snel leeg. Bij de minst erge vorm hebben kinderen na 50 meter lopen het gevoel een marathon te hebben afgelegd… Bij veel kinderen zijn ook organen aangetast die veel energie verbruiken, zoals de hersenen, het hart en de lever. Door een ernstige ontwikkelingsachterstand, epilepsie en hart- en leverfalen, overlijden veel van deze kinderen voor het tiende levensjaar. Er is geen behandeling voor deze ernstige ziekten. Zeventig procent van deze kinderen wordt niet ouder dan 18 jaar.

Om te zorgen dat er een medicijn komt, is er veel geld nodig. Om zoveel mogelijk geld bij elkaar te halen wordt er in samenwerking met Anytime Fitness te Harlingen een spinningmarathon georganiseerd. “Toen we bij Anytime Fitness met dit initiatief kwamen waren ze direct enthousiast en zeer bereidwillig om ook hier hun steentje aan bij te kunnen dragen”, melden de organisatoren. “Accommodatie, instructeurs; alles werd snel opgepakt. Super dat ze dit zo positief oppakken.”

Wil jij ook een steentje bijdragen? Opgeven kan bij Eric van der Meulen via ericvandermeulen@me.com of aan de balie bij Anytime Fitness te Harlingen. Meer informatie over energiestofwisselingsziekte op www.join4energy.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda