Nieuws

Spijkerstad 2021: Toverstad

Jongerenwerk Harlingen organiseert dit jaar voor de 14de keer het vierdaagse evenement Spijkerstad, voor jongens en meiden van 6 tot en met 12 jaar uit Harlingen. Dit jaar is Spijkerstad - er wordt natuurlijk weer volop gebouwd - een Toverstad boordevol mythische wezens en magie. Mocht Spijkerstad niet door kunnen gaan vanwege corona, dan is er een alternatief - eind mei wordt daar over een beslissing genomen.

Spijkerstad wordt dit jaar weer gehouden in de eerste week van de zomervakantie; van 12 tot en met 15 juli. Dit jaar is anders dan andere jaren. De organisatie krijgt het niet voor elkaar om ook kinderen van groep 1 en 2 toe te laten. De locatie wordt naar alle waarschijnlijkheid de skeeler/ijsbaan aan de Achlumerdijk. De opbouwdag is zaterdag 10 juli en de opruimdag vrijdag 16 juli. Spijkerstad start voor de kinderen ’s ochtends om 9.00 uur en stopt ’s middags om 15.00 uur.

Net als de voorgaande jaren is het hoofddoel van Spijkerstad het bouwen van hutten. Met behulp en onder begeleiding van heel veel vrijwilligers gaan de kinderen aan de slag met hout, spijkers en allerlei andere materialen om de mooiste hutten te bouwen. Het bouwen wordt afgewisseld met allerlei workshops, activiteiten en spelletjes. Ook creatief worden de kinderen behoorlijk uitgedaagd, om hun hut en zichzelf zo mooi mogelijk aan te kleden. En aan het eind van Spijkerstad zal weer een daverende afsluiting worden gehouden.

Vrijwilligers

De organisatie wil ook dit jaar graag iedereen de kans geven mee te doen. Maar dan moeten er wel voldoende vrijwilligers zijn. Na de inschrijvingsperiode bekijkt Jongerenwerk hoeveel vrijwilligers er zijn en of er een sluitend rooster gemaakt kan worden. “Veiligheid staat bij deze keuze voorop. Als er niet voldoende hulp is, laten we minder kinderen toe.” Dan wordt er geloot. Kinderen die niet op vakantie gaan krijgen voorrang, en kinderen van ouders die zich als vrijwilliger opgeven, krijgen eveneens voorrang.

Wanneer u zich als ouder/verzorger voor een hele week aanmeldt (inclusief op- en afbouwen), is uw kind verzekerd van een plek bij Spijkerstad. Als u zich minimaal voor 2 dagen aanmeldt als vrijwilliger maakt u kind meer kans (geen garantie). Maar meer dagen mag natuurlijk ook! Want hoe meer hulp, hoe meer kinderen kunnen meedoen.

Inschrijving

De inschrijfperiode is van maandag 29 maart tot en met zondag 11 april. De inschrijving is alleen digitaal (mocht dit een probleem zijn, neem dan contact op). Inschrijven kan (vanaf aanstaande maandag) op www.jongerenwerkharlingen.nl (link Spijkerstad). Als uw kind niet op vakantie gaat, kunt u dat hier aangeven. De uitslag van de loting is woensdag 26 mei; u wordt gebeld of gemaild.

De kosten voor deelname aan Spijkerstad bedragen € 25 (vier dagen inclusief eten en drinken). Als uw inkomen rondom bijstandsniveau is, is het mogelijk de deelnamekosten terug te krijgen. Heeft u een kind met ASS die graag mee wil doen, maar niet zo goed in grote groepen kan meedraaien? Neem dan contact op met de organisatie; er komt in overleg een eigen hut voor deze groep.

Betalingsdag 

Woensdag 16 juni is de betalingsdag, van 15.00 tot 17.00 en van 19.30 tot 21.00 uur in mfc Het Vierkant (Johan van Oldenbarneveltstraat 2). Betalen gaat dit keer middels pin; daarna is de inschrijving definitief. Bent u verhinderd op de betalingsdag, geef dat dan door. Doet u dat niet, dan gaat de plek naar iemand anders.

Voor meer informatie kunt u bellen met Ellen Uivel van Jogerenwerk Harlingen via 06-12743822 of mailen via e.uivel@harlingen.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda