Nieuws

Speuren naar Hosanna

Corona treft iedereen en leden van de muziekverenigingen overkomt dat helaas ook. Geen repetities, geen optredens, geen muziekavondjes, geen sociale contacten, geen leuke acties. Het bestuur van CMV Hosanna kwam op het idee om toch wat te ondernemen waarbij de leden en de inwoners van de gemeente met CMV Hosanna in ‘contact’ zouden kunnen komen.

Een twintigtal attributen van de vereniging: tamboer maître stok, uniform, trommels, lyra, bongo, en van de Colorguard rifles, een vlag, pompon en sabel, zijn in de stad verspreid, bij particuliere adressen maar ook op de Voorstraat bij enkele winkels. De voorwerpen zijn vanaf de straat te zien, men hoeft niet naar binnen. Het is de bedoeling dat er een speurtocht ontstaat waarbij de voorwerpen moeten worden vastgelegd op een leuke grappige foto.

Zie je een voorwerp van de bijgeplaatste foto? Maak dan een leuke selfie en plaats deze op Hosanna Facebook met de hastag #zoekHosanna. Je mag ook de foto via een persoonlijk facebookbericht toesturen. Er zijn leuke prijsjes te verdienen voor de deelnemers die de meest creatieve foto insturen. Hoe meer grappige en leuke foto’s, hoe meer kans op een prijs. Er worden onder andere een gesigneerd boek van schrijver René Attema, een grote foto van de complete Hosanna-band en een speciale Hosanna-taart beschikbaar gesteld. De actie: #zoekHosanna duurt tot 1 april. De organisatie wenst iedereen veel succes! 

Overigens is de muziekvereniging inmiddels bijna 20 leden kwijtgeraakt, meldt Joop van der Heide. “Het is de vraag of bij een verzoek tot optreden met de showband, nog wel voldoende muzikanten op de been te krijgen zijn. Hosanna bestaat in 2025 honderd jaar en ik zal samen met de andere bestuursleden en leden alles op alles zetten om die mijlpaal te bereiken!”

|Doorsturen

BuienradarAgenda