Nieuws

Spelen met Boek en Muziek tijdens Nationale Voorleesdagen

Tijdens de Nationale Voorleesdagen (23 januari tot en met 2 februari) kunnen peuters en kleuters in bibliotheken van de voorstelling ‘Een huis voor Harry’. Ze kunnen het verhaal van de zwaarlijvige kater op maandag 4 februari om 15.30 uur meebeleven. Daarnaast verzorgen de leesconsulenten voorleesfeestjes bij kinderdagopvang, peuterspeelzalen en bibliotheken.

De Bibliotheek stimuleert zo het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen bevordert het leesplezier en de taalontwikkeling van jonge kinderen én de band tussen ouder en kind. Peuters en kleuters duiken in Het prentenboek van het jaar, ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers (Querido). Het boek gaat over de zwaarlijvige huiskater Harry. Hij zit het liefst veilig binnen, maar als vlinder Vera hem op een dag uitnodigt om tikkertje te spelen, wil Harry dat wel. Hij rent steeds verder van zijn eigen vertrouwde huis, tot hij niet meer weet waar hij is…

De komende tijd helpen kinderen hem bij zijn zoektocht naar huis; zo beleven ze het verhaal mee. Door te zingen, muziek te maken, te sluipen als een poes, tikkertje te doen en nog veel meer. De toegang is gratis, maar omdat er een maximum aantal plaatsen beschikbaar is, moeten peuters en kleuters vooraf aangemeld worden via ontdekdebieb.nl. (Groot)ouders en verzorgers zijn natuurlijk altijd welkom. Het duurt ruim een half uur (zonder pauze).

Wie het verhaal thuis nog eens voor wil lezen kan het boek natuurlijk lenen bij de bibliotheek. De boekhandel verkoopt het prentenboek ook in een mini-editie inclusief meertalige app voor € 5,25. Kijk voor voorleestips, prentenboeken en nog veel meer op www.ontdekdebieb.nl. Peuters en kleuters die tussen 23 januari en eind maart lid worden van de bieb, krijgen een Harry-voorleesknuffeltje cadeau (op = op). Voor volwassenen is er al een kennismakingsabonnement van drie maanden voor € 12,50.

|Doorsturen

BuienradarAgenda