Nieuws

SOOS-vaartocht met ms Markol weer groot succes

SOOS-leden, begeleiders en bestuur zijn afgelopen zaterdag, onder herfstige omstandigheden, gaan varen met het ms Markol, op de Friese wateren nabij Grou. Om 9.30 uur vertrokken ze met z’n allen vanaf de Koegelbult in twee personenbusjes met de chauffeurs Wiebe van Dijk en Hein Kuiken naar Grou.

Op de Markol was alles in gereedheid gebracht door kapitein Jacob en gastvrouwen Alie,  Jannie en Grada. Het inschepen ging vlot en al snel zaten ze met z’n allen aan de koffie met een heerlijk stuk oranjekoek. Buiten was het guur met harde wind, maar aan boord vernam het gezelschap niets van het stormachtige weer. De trossen gingen los en de Markol koos een beschutte vaarroute van ruim 4 uur.

 

Voorzitter Johan Schikker heette om 10.30 uur iedereen (ruim 25 man/vrouw) van harte welkom aan boord en een bijzonder woord van welkom aan de vaste SOOS-fotograaf Henk Dessens uit Tilburg, die speciaal voor deze dag naar Grou was gereden. De sfeer was uitstekend en zeker toen Johan Lautenbach de accordeon tot leven bracht en eenieder uit volle borst meezong op de bekende melodieën. Onder deze muzikale klanken smaakten de frisdrank en hartige hapjes, broodjes en soep prima.

 

Rond 14.30 uur meerde de Markol af aan de kade in Grou en bedankte Johan de bemanning onder leiding van kapitein Jacob en de sponsoren die deze dag mogelijk hebben gemaakt. Daarna gingen de groep, als afsluiting en terugkijkend op een geslaagde dag, op de groepsfoto.

 

Het SOOS-bestuur, begeleiders en leden bedanken: Sponsoren en Vrienden van de SOOS, Taxi- en Autoverhuur Van der Pol, Mensonides Installatie, JR Shipmanagement, Meskenbouw, Webwijs, Wally’s Catering, Bakkerij Elsinga, Slagerij Remco van der Woude, Henk Dessens en Jouke Frieswijk. 

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda