Nieuws

Snelle spitsbus van Harlingen naar Leeuwarden en NHL Stenden

HARLINGEN - Van maandag 11 maart tot en met vrijdag 26 april 2019 kunnen reizigers van station Harlingen om 7.48 uur, naast de trein, met een ‘snelle spitsbus’ naar station Leeuwarden en NHL Stenden Hogeschool reizen. Arriva vernieuwt, met het oog op de nieuwe treinconcessie Noordelijke lijnen 2020-2035, haar treinen. Vanaf maart krijgt er weer een trein een nieuw jasje. Hierdoor is de trein die om 7.51 uur vanuit Harlingen vertrekt minder lang dan reizigers gewend zijn.

In overleg met de provincie Fryslân is gekozen voor deze snelle spitsbus. Zo krijgen reizigers een extra reismogelijkheid, waarmee ze snel en comfortabel naar station Leeuwarden en/of NHL Stenden Hogeschool kunnen reizen. De bus vertrekt om 7.48 uur vanaf station Harlingen en komt via station Leeuwarden (aankomst 8.15 uur) om 8.25 uur aan op NHL Stenden Hogeschool. Zo sluit de bus zoveel mogelijk aan bij reguliere werk- en schooltijden.

Op dinsdag 11 juli 2017 hebben de provincies Groningen en Fryslân en Niedersachsen de treinconcessie in Noord-Nederland opnieuw aan Arriva gegund. Met deze gunning mag Arriva deze trajecten blijven verzorgen van december 2020 tot en met 2035. In aanloop naar deze nieuwe concessie werkt Arriva hard aan diverse projecten. Eén daarvan is de vernieuwing van de huidige Noordelijke treinvloot. Naast een nieuwe look krijgen de huidige treinen onder meer geavanceerde batterijpakketten om zo ook in de toekomst op een duurzame manier het openbaar vervoer te verzorgen.

|Doorsturen