Nieuws

Sloop en nieuwbouw in Wijnaldum en Midlum

MIDLUM/WIJNALDUM - Deze week is TN-sloopwerken, in opdracht van de Bouwvereniging, gestart met de sloop van woningen in Wijnaldum en Midlum. Op de plekken waar gesloopt wordt, komen in beide dorpen 10 woningen terug. De verwachting is dat de woningen eind 2020 of begin volgend jaar worden opgeleverd.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

In Wijnaldum worden 15 woningen aan de Ploegstrjitte en Andreasstrjitte gesloopt. In Midlum gaan 14 woningen aan Frittemastraat en Fonteinstraat plat om ruimte te maken voor nieuwbouw. De huidige woningen zijn verouderd en toe aan vervanging. Hier realiseert de Bouwvereniging levensloop-geschikte woningen. Dit zijn woningen met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Een tweede slaapkamer komt op de verdieping.

Naast nieuwbouw wordt ook de woonomgeving verbeterd. Samen met de gemeente Harlingen, de huurdersvereniging en dorpsbelangen maakte de Bouwvereniging de plannen. Onder leiding van een stedenbouwkundige werd samen met bewoners en omwonenden gekeken naar de woningen en de inrichting van de openbare ruimte.

In het voorjaar start Bouwgroep Friso in beide dorpen met de bouw van de woningen. De woningen zijn ontworpen door Alynia Architecten in Harlingen. De woonomgeving wordt dan ook aangepakt. De verhuur van de woningen staat gepland voor dit voorjaar.

|Doorsturen

BuienradarAgenda