Nieuws

Skûtsje De Eenvoud vaart wisselende wedstrijden tijdens Friese Hoekrace

Skûtsje De Eenvoud deed afgelopen weekend mee aan de Friese Hoekrace bij Lemmer. Hier is het verslag van de bemanning.

De hele week stond er een dikke wind voorspeld voor het weekend. Dus we hebben geprobeerd om overal en nergens extra bemanning aan te trekken om ervoor te zorgen dat we voldoende spierkracht aan boord zouden hebben om de schoten te bedienen. Op zaterdag stond er 7 knopen wind…dit is windkracht 2: de ideale wind voor De Eenvoud.

Die dag hebben we 2 wedstrijden gevaren met 2 verschillende schippers. Er was dus op topniveau een heftige concurrentiestrijd gaande. Dit resulteerde in 2 goede starts, want daar zijn de schippers uiteraard voor. De bemanning zat er lekker in en we hebben 2 keer de 3de plek weten te bemachtigen!

Zaterdagavond was er door de organisatie een groot feest georganiseerd in de Maronier. Hiervoor waren we allemaal wel te porren en hebben met z’n allen een onwijs tof feestje gebouwd. De lampen dansten door alle kroegen!

Op zondag waren onze starts wat minder scherp dan de dag ervoor en kwamen we in een aantal achterhoedegevechten terecht. Het lukte ons niet om naar voren te varen en we eindigden op een 8ste en 7de plaats.

Uiteindelijk resultaat: met 13 punten, evenveel als de nummers 5 en 6, op een 8ste plaats. We kijken terug op een mooi weekend in Lemmer.

De Eenvoud is op weg naar Harlingen, om de voorbereidingen te treffen voor de laatste race van het seizoen, de Strontrace. Wij nodigen eenieder uit om ons op maandag 22 oktober rond de middag het Soal van Workum uit te jagen en ons uit te zwaaien, wanneer we op weg gaan om de vracht stront in Warmond te verruilen voor bloembollen.

|Doorsturen