Nieuws

Skaters Jongerenwerk Harlingen naar Groningen

Jongerenwerk Harlingen organiseert 14 november een busreis naar het Colosseum in Groningen. In het overdekte skatepark kunnen Harlinger skaters en stuntsteppers zich uitleven op banen vol halfpipes, ramps en andere obstakels. Enthousiaste skaters en steppers kunnen zich komende week nog aanmelden.

Wie door Harlingen fietst komt regelmatig skaters tegen en ook op de skatebaan bij Het Vierkant zijn ’s middags vaak grote groepen skaters en steppers te vinden. Volgens Jongerenwerker Ellen Uivel een mooie ontwikkeling: “Harlingen kent al heel lang een skatecultuur met een flinke groep fanatieke skaters. De afgelopen tijd zien we dat ook steeds meer jongere kinderen naar de skatebaan komen. Naast skateboards zijn ook stuntsteps helemaal in. Vanuit het jongerenwerk en de sportcoaches vinden we dat een mooie ontwikkeling - het is een heel sociale sport en goed voor je conditie en motorische vaardigheden.”

Dat er een bus vol Harlinger skaters naar Groningen gaat is bijzonder, maar in Harlingen zelf wordt er regelmatig iets georganiseerd. Uivel: “De jongeren nemen vaak zelf het initiatief voor een skatewedstrijd maar organiseerden afgelopen jaren bijvoorbeeld ook skatetochten voor het goede doel. Ook nu de skatebaan bij Het Vierkant aan een grondige opknapbeurt toe is denken ze actief mee en nemen zelf het initiatief.”

Afgelopen herfstvakantie planden de jongeren een skatewedstrijd als afsluiting van het seizoen. Vanwege het slechte weer kon die helaas niet doorgaan. Uivel: “Juist na een jaar waarin er al steeds van alles niet kon vanwege corona is het extra jammer dat deze skatewedstrijd in het water viel. Vandaar dat we nu met z’n allen naar Groningen gaan. De baan daar is overdekt, dus slecht weer is geen probleem!”

De busreis naar Groningen is zondag 14 november voor jongeren van 8 tot 24. Deelname is kosteloos, wie mee wil kan zich aanmelden via jongerenwerk.harlingen@deskule.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda