Nieuws

Sinterklaasintocht 13 november 2021

Sinterklaas komt zaterdag 13 november weer in Harlingen. Pakjesboot 517 meert om ongeveer 14.00 uur weer af aan de Dokkade. Door alle corona-regels gaat het dit jaar anders dan voorgaande jaren.

Sinterklaas is onderweg en heeft de eerste verlanglijstjes al per e-mail ontvangen.

Iedereen die de intocht wil zien, kan vanaf de keermuur kijken. Ook kan men vanaf de keermuur op een afgebakend deel op de Dokkade komen. Tijden de aankomst is dit gebied een evenemententerrein. Dit betekent dat u van de brug tegenover Albert Heijn de keermuur op kunt. U wordt hier gecontroleerd op een geldige QR-code. Mensen met kinderwagens en rolstoelerskunnen via de ingang tussen het Brouwdok en de Aldi op het evenementendeel van de keermuur komen.

Wanneer Sint en zijn gevolg de stad in gaan, verlaat u aan de zijde van de Sasbrug het evenementen terrein. De Dokkade zelf is alleen toegankelijk voor de uitgenodigde school en enkele gasten. Ook hier wordt u gecontroleerd op een geldige QR-code. Dit is ook voor eventuele fotografen, zij dienen een gastenpas aan te vragen en hebben naast deze gastenpas ook een geldige QR-code nodig.

Na het welkom en de begroeting gaat de stoet op weg naar het Hannemahuis, waar Sinterklaas verblijft tijdens zijn bezoek aan Harlingen. Hij zal hier ongeveer 16.00 uur arriveren. Tijdens de tocht van de Dokkade naar het Hannemahuis wordt de stoet begeleid door de Pietenband en Hosanna.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda