Nieuws

Sint Nicolaas Sprookje 2019: De Gelaarsde Kat

Het nieuws haalde onlangs de voorpagina van de HC: de 52e editie van het Harlinger Sint Nicolaas Sprookje is een feit. Dit jaar heeft het toneelgezelschap gekozen voor het sprookje De Gelaarsde Kat.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

De doorstart van het gezelschap in 2018 met een deels nieuwe club mensen, was vorig jaar met het stuk Klein Duimpje een daverend succes. En leek er even een einde te dreigen voor deze bijzondere en jarenlange Harlinger traditie, niets bleek minder waar, want het Sprookje leeft als nooit tevoren. Het was dan ook erg spijtig dat er met het wegvallen van Trebol als vaste locatie toch nog een onzekere tijd aanbrak. Maar er werd net op tijd een alternatieve locatie gevonden: de Midlumerlaankerk. En wat krijg je als 35 toneelspelers, coupeuses, decorbouwers, licht- en geluidstechnici, organisatietalenten en andere creatievelingen zo’n mooie kans krijgen: die grijpen ze met beide handen aan. De Gelaarsde Kat is dan ook een vrolijk stuk geworden om van te genieten, met prachtige kostuums, een stoer decor en swingende liedjes en choreografie. Komt dat zien!

Het bijzondere aan dit toneelgezelschap, is dat iedereen culturele vorming voor kinderen een warm hart toedraagt. De groep bestaat uit leerkrachten van diverse Harlinger basisscholen, leidsters van voor- en naschoolse opvang, en andere bij het onderwijs betrokken Harlingers. De rode draad bij elk van hen is: de wil om elk schoolkind een prachtige, misschien wel eerste, culturele ervaring te geven. Een ervaring zoals vele Harlingers die in de afgelopen 51 jaar het Sprookje hebben bezocht, meedragen als jeugdherinnering. Inmiddels hebben alle Harlinger basisscholen en ook die van Midlum, Arum en Vlieland zich gemeld: er staan al 800 schoolkinderen op de vip-gastenlijst van de vier kindervoorstellingen op donderdag 28 en vrijdag 29 november.

Voor de iets grotere Harlinger Sprookjes-fans vinden twee knallende avondvoorstellingen plaats: ook op donderdag 28 en vrijdag 29 november. Vandaag start de voorverkoop van de entreekaarten voor De Gelaarsde Kat bij de infobalie van hoofdsponsor Jumbo. Er zijn iets minder zitplaatsen in de Midlumerlaankerk dan in Trebol, dus de kaarten zullen eerder uitverkocht zijn. Wees er dus snel bij!

|Doorsturen