Nieuws

Simon Vestdijk Pubquiz voor leerlingen doorslaand succes

Welke leraar herken je op deze jeugdfoto? Deze en vele andere vragen kwamen voorbij tijdens de Simon Vestdijk Pubquiz. Leerlingen Sylvana, Marit en Guusje van leerlingenvereniging Advendo hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan de pubquiz voor leerlingen van Simon Vestdijk die afgelopen vrijdag gehouden werd.

En dat was een daverend succes. “Er deden afgelopen vrijdag 37 teams mee”, vertelt Sylvana trots. “Deze editie mochten ook hele gezinnen zich aanmelden als team", vervolgt Marit, “dat maakt het een leuke verbindende ervaring". Advendo is de leerlingenvereniging van Simon Vestdijk in Harlingen. Normaal organiseert de vereniging schoolfeesten voor verschillende leerjaren. Door de coronamaatregelen zijn die nu niet mogelijk. Dus wordt nu creatief gezocht naar alternatieven.

“Op Simon Vestdijk haal je meer dan alleen een diploma", zegt docent Demi Lensen, die de leerlingenvereniging begeleidt bij het organiseren van activiteiten. “Als je leerlingen verantwoordelijkheid geeft, zijn ze tot mooie dingen in staat. Je ziet ze daarin groeien. Zo kom je dus echt verder met Vestdijk", aldus een trotse Lensen. “Het is zo leuk om iets te betekenen voor de school", zegt Marit, “we krijgen de ruimte om zelf dingen te organiseren en we worden daarin echt serieus genomen door de school. Dat is echt superfijn.”

Over een volgende activiteit kunnen de meiden nog niet veel zeggen. “We hopen echt dat er binnenkort weer wat mogelijk is op school. Ondanks deze leuke online pubquiz, gaat er natuurlijk niets boven elkaar in real life ontmoeten”, zegt Guusje, “maar we hebben al wel weer ideeën over een nieuw online evenement.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda