Nieuws

Sierlijsten en ornamenten

Sierlijsten en ornamenten zijn al jaren de moderne optie om elk huis te renoveren, moderniseren of simpelweg mooier te maken. Tegenwoordig is het dan ook niet gek dat deze sierlijsten en ornamenten van gips razend populair zijn onder een ieder die op zoek is naar iets leuks/nieuws voor in zijn/haar huis.

Het gebruik van sierlijsten gaat eeuwen terug. Destijds was het zelfs een vast gebruik bij het inrichten van een huis. Tegenwoordig wordt het vaak als decoratie gebruikt.

Het nemen van deze sierlijsten en of ornamenten maakt een directe impact op het beeld van je huis en op de sfeer die het uitstraalt. Voor ieder huis is er een lijst of ornament te vinden dat past bij het idee achter de renovatie of bij het huis zelf. 

Het Schippertje zit al meer dan 50 jaar in dit vak en produceert, levert en monteert meer dan 200 verschillende sierlijsten. Deze lijsten zijn verdeeld in drie categorieën: perklijsten, kooflijsten en wandlijsten.

De perklijsten worden net zoals de kooflijsten gemaakt van gips en gegoten in een gietmal of getrokken op een lange tafel.

De kooflijst wordt ook wel een kroonlijst genoemd. Kooflijsten worden in de hoek tussen de wand en het plafond geplaatst en vormt letterlijk en figuurlijk een kroon op uw kamer. 

Binnen het assortiment is een breed veld aan verschillende stijlen beschikbaar. Voor elke stijl is wel een sierlijst te vinden bij Het Schippertje.

Allerlei soorten lijsten zijn leverbaar en monteerbaar, van strakke moderne lijsten tot lijsten uit de oudheid. Niks is te gek voor het Schippertje.

Hierdoor is ons product voor elke soort woning/project geschikt. Van luxe herenhuizen tot oude kastelen en van gloednieuwe horecazaken tot moderne huizen. 

Ornamenten worden tegenwoordig vaak gezien als iets wat in een oude woning thuishoort. Maar niks is minder waar, er staat geen houdbaarheidsdatum op ornamenten en ze passen bij elk huis. Deze ornamenten worden vaak gezien als de kers op de taart in een nieuw/gerenoveerd huis. 

In een ogenblik verandert u uw woning met het gipswerk van het Schippertje.

Voor ieder interieur is een plint, perk of kooflijst te vinden die perfect past.

Tevens zijn ringen zeer geschikt voor het creëren van een nieuwe dimensie in uw plafond. Voor inspiratie en informatie omtrent onze producten kunt u altijd terecht op onze website. 

Voor een breed overzicht van het assortiment kunt u geheel kosteloos ons boek bestellen. 

Het Schippertje levert verschillende stijlen ornamenten en sierlijsten. Hieronder een overzicht: 

  • Klassiek
  • Jugendstil
  • Amsterdamse school
  • Barok
  • Lodewijk XIV

De keuze van plafond ornamenten is volledig afhankelijk van uw eigen voorkeur. Er zijn gelukkig veel stijlen en combinaties nodig. 

U kunt zich ook door een van onze  adviseurs laten inspireren door een afspraak te maken. 

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over onze producten of ornamenten en in het algemeen stuur dan gerust een mail naar info@het-schippertje.nl en/of vraag de gratis de brochure aan. 

Wanddecoratie

Tegenwoordig is wanddecoratie niet het eerste waar mensen aan denken als de woorden sierlijsten en ornamenten vallen.

Dit idee is tegenwoordig echter achterhaald. Men gebruikt steeds vaker sierlijsten voor wanddecoratie. En dit is helemaal geen gek idee.

Het creëren van vlakken met verschillende groottes maakt een wand spontaan levendiger. Dit in combinatie met togen en schouwen verschaft een klassieke aanblik.

Er zijn verschillende manieren hoe de sierlijsten van het schippertje in te zetten zijn. Het gebruik van een strakke lijst kan een rustige moderne stijl laten ontstaan. Deze kan worden gebruikt in bijvoorbeeld luxe panden. 

Vaak wordt voor het maken van een wandverdeling gebruikgemaakt van verscheidene perklijsten. De wandlijst die hierbij vaak in gebruik wordt genomen is de L110. Dit is een lijst van hoge kwaliteit maar natuurlijk niet de enige lijst die gebruikt kan worden bij wanddecoratie.

U staat volledig vrij in de keuze van welke lijst u kiest en welke stijl u hierbij vindt passen.

Voor uw wensen en projecten kunt u altijd terecht bij het Schippertje.

Alle lijsten en ornamenten die op deze pagina zijn afgebeeld worden door ons handmatig geproduceerd. Hiernaast kunt u het Schippertje inschakelen voor professionele montage van deze lijsten. 

 

 

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda