Nieuws

Seewyn nieuwe instelling voor kunsteducatie in Waadhoeke en Harlingen

Seewyn is de naam van de nieuwe instelling die voortaan muziek-, kunst- en cultuuronderwijs verzorgt in de gemeenten Waadhoeke en Harlingen. De stichting, met het hoofdkantoor in Franeker, komt voort uit een fusie tussen de kunstinstellingen Ritmyk en Muzarthe. De naam Seewyn is zondag 20 januari in Franeker onthuld tijdens een feestelijk concert van leerlingen en docenten in de Koornbeurs.

Different Sound tijdens het fusieconcert.

De krachtenbundeling volgt op de gemeentelijke herindeling in het noorden van Friesland waarbij Franekeradeel, Menameradiel, Het Bildt en vier dorpen uit Littenseradiel in 2018 samen Waadhoeke zijn gaan vormen. Ruim een jaar is door medewerkers van Ritmyk en Muzarthe hard gewerkt aan de nieuwe stichting. De lesplaatsen, onder andere in Harlingen, Franeker, Sint-Annaparochie en allerhande dorpshuizen, blijven met de voorgenomen fusie ongewijzigd. Mevrouw Berni Dijkerman is benoemd tot interim-directeur van Seewyn.

 

Het muziekschoolgebouw aan de Sjaardemastraat in Franeker fungeert als hoofdgebouw. Het kantoor is telefonisch en per e-mail elke werkdag bereikbaar. Gelijktijdig met de bekendmaking van de naam werd in de Koornbeurs ook de website voor Seewyn gelanceerd: www.seewyn.nl. Hier is het volledige aanbod aan lessen, cursussen en ensembles te vinden. Belangstellenden kunnen zich online inschrijven en op de website een gratis proefles aanvragen.

 

De optredens bij het fusieconcert in de Koornbeurs werden zondag verzorgd door een gitaarensemble onder leiding van Wim de Vrij, een fluitensemble met Gonny Roelofsen als dirigent, de Lucky Clarinets onder aanvoering van Luc Feikens, Jeugdkorps Burdine dat wordt geleid door Tjipke Pasma en het popkoor Different Sound onder leiding van Simon Bouma. Het concert werd door de muzikanten afgesloten met een lied dat speciaal voor de fusie is geschreven en gecomponeerd.

|Doorsturen

BuienradarAgenda