Nieuws

Secretaris en voorzitter Radio Stad Harlingen leggen functie neer

Secretaris Jax Tuininga en voorzitter Wout Gerstel leggen beiden hun bestuursfuncties bij Omroep RSH neer. Zij waren sinds september in functie, en werkten aan een nieuwe koers voor RSH.

Een dagelijks nieuwsbericht, een multimediale internetsite zouden naast de radiozender worden gerealiseerd. Op 10 december werden alle vrijwilligers geïnformeerd, maar dat was voor een aantal vrijwilligers reden om tegengas te geven tegen de nieuwe aanpak van de bestuurders. Het  unanieme besluit van de bestuurders werd door de vrijwilligers uitgelegd als ‘Wout wil te snel’.

 

Begin januari besloot Wout Gerstel dat hij als voorzitter niet langer verantwoordelijkheid wilde nemen voor de manier waarop RSH invulling geeft aan de eisen van de Mediawet. In eerste instantie wilde secretaris Jax Tuininga nog in functie blijven, maar zij werd  geconfronteerd met trieste familieomstandigheden, die al haar aandacht vragen. Daarom heeft ook zij besloten om haar bestuursfunctie neer te leggen. Henk Jan Cornelisse neemt voorlopig de functie van interim-voorzitter op zich. Voor de functie van secretaris is nog een vacature.

 

Wat er aan vooraf ging: in augustus vroeg Gerstel aan het oude bestuur hoe er de afgelopen jaren op diverse vlakken beleidsmatig was gefunctioneerd. Toen bleek al dat veel beleid nog geformuleerd moest worden. Samen met penningmeester Theo Huizenga vormden de nieuwe bestuurders een samenwerkingsbestuur met de programmaleiders Henk Jan Cornelisse en Roeland Aalfs en hoofdtechnicus Tjerk de Boer. In het najaar werd een beleid geformuleerd waarin optimaal aandacht werd gegeven aan de basisfunctie van de lokale publieke omroep: nieuws. Unaniem waren de bestuurders het eens dat nieuws het belangrijkste speerpunt moest zijn van RSH. Om duiding te geven aan de multimediale functie van Radio Stad Harlingen werd de naam van de zender gewijzigd in Omroep RSH.

|Doorsturen