Nieuws

Scouting ‘de Ontdekkers’ op zomerkamp

‘De Ontdekkers Harlingen’ streken dit jaar voor hun zomerkamp, van 25 tot en met 27 mei, neer op de boerencamping ‘de Nije Trije’ in Pingjum. Het thema voor het kamp was ‘de boer op’. Hier is hun verslag.

Vrijdag bij aankomst werden de 3 nieuwe leden, Carmen, Joris en Saba, waar familie en verzorgers bij waren, geïnstalleerd zodat zij er nu ook ‘echt’ bij horen. Bij scouting hoort veel samenwerken, dat doen wij in patrouilles. De patrouilleleiders Eelke en Jeffrey, van de Junioren, hadden de afgelopen maanden al goed laten zien dat zij heel goede leiders zijn. Dit heeft tot gevolg dat zij en hun groepen nu hun eigen patrouilleteken kregen. Voor de Plusgroep werd Djordy als PL-er aangesteld. Voortaan worden de meeste activiteiten gedaan in de patrouilles ‘de zwaluwen’, ‘de kieviten’ en ‘de arenden’. Hierna zwaaiden we familie/verzorgers uit.

 

Ter voorbereiding zijn de leden op hun opkomsten bezig geweest met verschillende activiteiten rond het kamperen. Dit is hun volgende insigne die zij konden behalen tijdens hun kamp door middel van actief mee te helpen op kamp. Iedereen droeg zijn eigen steentje bij, van tent opzetten tot de afwas, elkaar helpen waar je kunt, etcetera.

Op kamp gaan betekent ook vooral veel plezier hebben. Er werden op vrijdag en zaterdag verschillende ‘boerenspelletjes’ gespeeld, zoals ‘koe melken’, ‘kippenbowlen’, ezeltje prikje en vele andere spelletjes. Ook kon er gewandeld worden, onder begeleiding van Djordy met de ezel Mozes. Natuurlijk konden de waterspelletjes niet ontbreken! Warm was het zeker wel!

 

Op zaterdagavond stond de bonte avond op het programma: eenieder die wilde mocht natuurlijk zijn of haar act doen. Wat hadden we goede artiesten: K3, Elsa van Frozen, Normaal, een Hollandse smartlap, boer Harke, Mindcraft maar ook moppen, mime, kippendans en werden er fantastische dans-moves geleerd. Tot slot verzamelden we rond het kampvuur om daar de stokbroden boven te bakken.

 

Zondag was al weer de laatste dag van het kamp. Na het ontbijt werd alles ingepakt en opgeruimd. We stapten rond het middaguur in de auto en reden naar het bezoekerscentrum ‘de Alde Feanen’ in Eernewoude. Hier waren zowel binnen als buiten verschillende activiteiten te doen. Hier hebben we met elkaar ons prima vermaakt en vertrokken we voor onze laatste programmaonderdeel naar Warten. Na een versnaperingetje togen we het weiland in om te boerengolven. Dit viel nog niet mee in het hoge gras waar de koeien en schapen rondliepen. Na een poosje hielden we het voor gezien en keerden we terug naar Pingjum waar de leden werden opgehaald. Niet nadat zij hun kamp-aandenken als hun dik verdiende insigne in ontvangst hadden genomen.

 

Tijdens het kamp hadden we twee kanjers van fourageurs mee, Henk en Eke van der Heide, die voor de boodschappen zorgden en ons voorzagen van de heerlijke warme maaltijden en drankjes en hapjes! Met hun jarenlange ervaring hadden zij op zaterdag in een mum van tijd een heerlijke pan met stamppot boerenkool met worst (dit op verzoek van sommige leden) klaargemaakt. Ondanks dat het buiten boven de 25 graden was, ging dit er bij bijna iedereen er prima in. Chapeau voor Henk en Eke, onze dank is zeer groot!!! We willen graag op deze wijze Jumbo Harlingen en bakkerij Overzet bedanken voor hun sponsoring!

Het kamp zit er op, nu rest het ons genieten van alle foto’s en filmpjes. Een uitgebreid verslag staat op https://www.facebook.com/DeOntdekkers/

|Doorsturen