Nieuws

‘Schoolship’ Wylde Swan zaterdag terug in Harlingen

Op zaterdagmiddag 2 juni staan honderden mensen op de kade in Harlingen als Tall Ship Wylde Swan daar binnenloopt vanuit Havana. Burgemeester Roel Sluiter zal de 28 jonge oceaanzeilers die aan boord zijn, samen met ouders en belangstellenden, een warm onthaal geven op de kade.

De jongeren hebben veel meegemaaktde afgelopen weken. Samen met een groep onbekenden van verschillende scholen uit Nederland gingen deze 15- en 16-jarigen op avontuur: zeven weken lang was de Wylde Swan hun thuis én hun school. Ze keren terug met kennis van de zee en de natuur, het varen en onmisbare praktijkkennis ten aanzien van de schoolvakken.

 

Ze zijn ook niet meer dezelfde personen als toen ze aan boord stapten in Cuba. Nu, zelfverzekerd doordat ze de reis aangedurfd hebben. Trots op hún schip. Verbonden met de andere leerlingen en de bemanning. Blij, want hun familie en vrienden staan de kade. En verscheurd omdat ze hún schip moeten verlaten.

 

Al die emoties zie je in de laatste meters als het schip de kade nadert, op 2 juni om 15.00 uur op de Willemskade in Harlingen.

 

Op zondag 3 juni heeft de Wylde Swan Open Schip. Aanmelden hiervoor kan via: www.masterskip.com/inschrijven/aanmelden-informatiebijeenkomst/ Voor leerlingen die ook mee willen is er een informatiebijeenkomst van 10.00 tot 12.00 uur.

|Doorsturen