Nieuws

Schoolklas rsg Simon Vestdijk in quarantaine

HARLINGEN - Een leerling uit 5 atheneum van rsg Simon Vestdijk is positief getest op het coronavirus. Samen met de GGD heeft de scholengemeenschap besloten dat alle leerlingen van 5 atheneum thuisblijven.

De school roept de leerlingen op in thuisquarantaine te gaan. Dat melden de directeur van de rsg en een teamleider in een brief die gisteravond aan ouders/verzorgers en leerlingen is verstuurd.

De leerling uit 5 atheneum kreeg afgelopen donderdag klachten en heeft zich vrijdag laten testen. Gisteren volgde de positieve uitslag. “De rest van het gezin is klachtenvrij, maar verblijft in thuisquarantaine”, aldus de directeur en de teamleider in de brief.

Het begin van de quarantaine staat op afgelopen donderdag, en na tien dagen, op maandag 5 oktober zijn de 82 leerlingen van 5 atheneum weer welkom op school (mits ze klachtenvrij zijn). Ondertussen volgen de 5 atheneumleerlingen onderwijs op afstand.

Voor de overige leerlingen heeft het geen gevolgen. Deze leerlingen kunnen op school onderwijs volgen, mits ze klachtenvrij zijn. Bij milde verkoudheidsklachten en/of verhoging vanaf 38 graden moeten ze thuisblijven.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda