Nieuws

Schilderdag in Harlingen

Harlingen is een stad met een schilderachtig centrum, met allemaal mooie plekken om te vereeuwigen in de vorm van een foto of een schilderij. Dit bracht het Kunstcollectief Harlingen er toe om deze mooie omgeving te benutten voor het organiseren van een ‘en plein air’ schilderevenement. En plein air is Frans voor ‘in de open lucht’. Op 14 juli - de nationale feestdag van Frankrijk - is het zover.

Eddy Sikma aan de Noorderhaven, één van de schilderplekken.

In samenwerking met een aantal horecaondernemers komen op 10 plaatsen in Harlingen schilders die ter plaatse de omgeving schilderen. Ook in de tuin van het Hannemahuis is een groep actief. Op elk van de plaatsen is een kunstenaar aanwezig voor begeleiding van deelnemers die daaraan behoefte hebben.

Afgelopen dinsdag kwamen de begeleiders bijeen ter voorbereiding op het evenement. Het is de bedoeling dat bij het evenement de Harlinger gemeenschap zo goed mogelijk wordt betrokken.

“Ik heb er zin an”, zei Eddy Sikma, één van de begeleidende kunstschilders. Eddy is Leeuwarder kunstschilder, maar met een warm hart voor Harlingen. Hij groeide op langs een haven waar schepen werden gelost. Hij schilderde onder meer havengezichten van Harlingen die te zien waren bij Galerie de Vis. Momenteel richt hij zich ook op architectonisch tekenen.

Deelnemers aan het schilderevenement zijn amateurkunstenaars, maar hoeven geen schilderervaring te hebben. Ze hoeven alleen maar hun schildermaterialen mee te brengen. Aan het begin van de dag worden de deelnemers ontvangen bij het Brouwdok aan de Nieuwe Willemskade. Aan het einde van de dag is de afsluiting met een gezamenlijke expositie ook bij het Brouwdok. Meer informatie op www.kunstcollectiefharlingen.nl. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Aanmelden: schilderdagharlingen@gmail.com.

|Doorsturen

BuienradarAgenda