Nieuws

Samen in Beweging

‘Samen in Beweging’, een gezond, gezellig en sociaal beweeg-programma voor mensen met een laag inkomen, is gisteren van start gegaan. Vijftien Harlingers, van 22 tot 63 jaar, man en vrouw en van verschillende komaf, deden mee in mfc Het Vierkant.

Wethouder Paul Schoute (rechts) deed de ‘aftrap’ voor het programma ‘Samen in Beweging’, samen met Brigitte Hell en Stijn Kooijman. (Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Vanwege corona kunnen er wat minder mensen meedoen, en daardoor is er ook al een wachtlijst. De deelnemers kregen een instapformulier, waarop ze aangeven waarom ze meedoen, en zo wordt er gekeken of ze eruit halen wat ze er uit willen halen. De één komt voor sociale contacten, de ander om gezond te bewegen, maar het programma helpt bijvoorbeeld ook om het zelfvertrouwen te vergroten.

Buurtsportcoach Stijn Kooijman ontwikkelt  aan de hand van die informatie een programma. “Het is de kunst van alles in te bouwen, dat voor iedereen past. Het komt van onderop uit de groep, en dat zet ik om in actie.” Deelnemers worden ook aangemoedigd om zelf met dingen voor de groep te komen. Zo volgt er een korte dansles georganiseerd door twee deelnemers.

Het programma ‘Samen in Beweging’ is een initiatief van de Dienst Sociale Zaken En Werk, samen met het Gebiedsteam en de Skûle Welzijn, vertelt casemanager Brigitte Hell, die actief is bij de Diest Sozawe en het Harlinger Gebiedsteam. “In Menaldum is het programma al een aantal jaren een groot succes. Dus we zeiden: dat gaan we ook in Harlingen doen.” Na twaalf weken iedere donderdagochtend ‘Samen in Beweging’, gaan deelnemers mogelijk naar een sportvereniging of vrijwilligerswerk.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda