Nieuws

Sail InZicht maandag van start

HARLINGEN – In aanloop naar de Tall Ships Races kan Harlingen de komende twee weken genieten van Sail InZicht. Speciaal hiervoor wordt van 2 tot en met 13 juli het Entrepotgebouw aan de Willemshaven omgetoverd tot een tallship, met culturele workshops, lezingen en entertainment, voor jong en oud.

De eerste week wordt volledig ingericht voor alle leerlingen van de zeven basisscholen in de gemeente Harlingen (zie de HC van aanstaande vrijdag). Het weekend en de rest van de tweede week is voor het algemeen publiek.

Zaterdag 7 juli: Maritiem Inzicht

Een dag vol leuke activiteiten op en rond de Willemshaven. Van 13.00 uur tot 18.00 uur is er onder andere open schip op opleidingsschip Máxima van de Maritieme Academie en de Sittard van het Zeekadetkorps. Daarnaast kunt u een presentatie bijwonen op de Willem Barentszwerf en over de walvisfontein op het Zonnepontje Jonge Seun.

Zondag 8 juli: Lân van Taal

In het Entrepotgebouw op de Willemshaven verzorgt Lân fan taal twee voorstellingen. Optioneel een koud buffet, verzorgd door Hotel/Restaurant Anna Casparii.

Om 16.30 uur de literaire voordracht ‘Tongen’ van schrijver/performer Nyk de Vries. Hij beschrijft en bezingt hierin hoe talen en religieuze ervaringen in Malawi (Afrika) en Zwaagwesteinde (Friesland) door elkaar lopen. Vervolgens kunt u voor € 15 vanaf 17.30 uur genieten van een koud buffet.

Speciaal voor Sail InZicht hebben schrijver/verhalenverteller Douwe Kootstra en bayanspeler Oleg Fateev de voorstelling ‘Waddingen’ gemaakt. Ze hebben zich voor verhalen en muziek laten inspireren door de roman ‘Anna Casparii of Het Heimwee’ van Theun de Vries, die zich afspeelt in Harlingen. De voorstelling Waddingen begint om 19.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden voor de voorstellingen en eventueel koud buffet (€15 p.p.) via sailinzicht@harlingensail.com.

Woensdagavond 11 juli: Captain’s dinner

Aan een grote tafel in het Entrepotgebouw kunnen mensen aanschuiven om een traditioneel captain’s dinner te eten. Het diner wordt georganiseerd in samenwerking met Eetcafé Nooitgedagt, rsg Simon Vestdijk, Het Brouwdok en Restaurant-Wijnbar Ons. Ook wordt er op deze woensdagavond in alle verzorgingshuizen en wooncentra een captain’s dinner aangeboden.

De deuren zijn open vanaf 17.00 en u kunt aanschuiven bij het diner tot 19.00 uur. Eindtijd 20.00 uur. Tickets voor het diner in het Entrepotgebouw zijn vanaf donderdag 28 juni verkrijgbaar via VVV Harlingen à €15 (exclusief drankjes).

|Doorsturen