Nieuws

Ruim 335.000 bezoekers Tall Ships Races

HARLINGEN – De Tall Ships Races trokken ruim 335.000 bezoekers naar Harlingen. Dat meldt de gemeente Harlingen in een persbericht.

Het bezoekersaantal is gebaseerd op inschattingen van de organisatie, gemeente, politie en Arriva. Het bezoekersaantal van 2014, de eerste keer van de Tall Ships Races in Harlingen, stond op 220.000.

Opvallend waren de vele fietsen in de stad. Door het mooie weer kwamen uitzonderlijk veel bezoekers met de fiets. Het evenement bracht ook veel bezoekers naar de binnenstad en leverde volle terrassen op. De redactie van de HC hoorde verhalen over horecaondernemers die steeds weer moesten bevoorraden en een topomzet draaiden.

 

De samenwerkende organisaties - de gemeente Harlingen, Stichting Harlingen Sail, Port of Harlingen, de politie, de brandweer, Rode Kruis, Veiligheidsregio Fryslân en Arriva - kijken zeer tevreden terug op het gemoedelijke verloop van het evenement.

 

“De gemeente Harlingen is trots op het feit dat een evenement van een dergelijke omvang georganiseerd kan worden in Harlingen”, meldt zij in een persbericht. “Ook is de gemeente Harlingen trots op al haar inwoners en ondernemers . Ook zij hebben, door hun gastvrijheid, Harlingen op de kaart gezet.”

|Doorsturen