Nieuws

RSG Simon Vestdijk weer open voor lessen

Nu de corona-situatie verbeterd is, mogen de middelbare scholen weer leerlingen ontvangen. De onderwijsgebouwen van RSG Simon Vestdijk gingen vandaag na ruim tweeëneenhalve maand weer open. Burgemeester Roel Sluiter bracht een bezoek aan de school en verwelkomde de leerlingen.

RSG Simon Vestdijk is blij de leerlingen weer op school te mogen ontvangen. In de afgelopen periode hebben docenten digitaal lesgegeven en digitaal getoetst. De ervaringen van ouders, leerlingen en docenten zijn positief over het onderwijs op afstand, maar het echte contact werd gemist.

“Daarom zijn we extra blij om de leerlingen in kleine groepen weer te mogen ontvangen”, aldus de scholengemeenschap in een persbericht. “Hierbij worden de nodige voorzorgs- en hygiënemaatregelen in acht genomen. De komende weken ligt de focus op het contact maken met leerlingen. Juist dit sociale aspect is lastig bij onderwijs op afstand. Voor de hogere klassen zullen er ook toetsen worden afgenomen zodat een overgang naar het volgende leerjaar bewerkstelligd kan worden.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda