Nieuws

Rsg Simon Vestdijk vraagt leerlingen mondkapje te dragen

HARLINGEN - De scholen osg Piter Jelles en rsg Simon Vestdijk (in Harlingen en Franeker) vragen hun leerlingen een mondkapje te dragen. Dat meldt de schoolleiding in een brief die vandaag verstuurd is aan ouders/verzorgers en leerlingen.

Het kabinet geeft sinds dinsdag het dringende advies om in publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen. De VO-raad (Vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs) adviseert ook op scholen mondkapjes te dragen.

“We vragen onze leerlingen en medewerkers (en eventuele bezoekers) dan ook dringend om vanaf maandag 5 oktober - in ieder geval buiten de lokalen - een mondkapje te dragen”, schrijft de schoolleiding. “Het gaat dan om het dragen ervan bij binnenkomst in de school, tijdens verplaatsingen en in de pauzes.”

De schoolleiding vraagt ouders ervoor te zorgen dat hun kinderen een mondkapje hebben. “Mondkapjes kunnen een bijdrage leveren aan het voorkomen van besmettingen. Natuurlijk handhaven we ook de eerder vastgestelde maatregelen, zoals het houden van 1,5 meter afstand tussen leerlingen en medewerkers en tussen medewerkers onderling. We rekenen erop dat iedereen in onze scholen zich aan de geldende maatregelen houdt, zodat we op onze scholen bijdragen aan het terugdringen van het virus en op een zo veilig mogelijke manier onderwijs kunnen volgen en verzorgen.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda